Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Zločin i kazna

Zločin i kazna

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-304-257-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5296

Broj strana:

251

Težina:

370 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Nikada niko nije o Srbiji pisao onako dobro kako to čini Boris Dežulović. Njegova dvojaka pozicija Hrvata u emigraciji - jednoj emigraciji koja to, realno, nije - obezbeđuje mu višestruko zgodnu, iako beskrajno složenu, pa čak i rizičnu, poziciju spram koje posmatra i opisuje svakodnevicu današnje Srbije, svakodnevnicu koja je najčešće iracionalna i neshvatljiva, a prečesto i sumorna.

Mapirajući sistematski, gotovo iz dana u dan, mnoga neuralgična mesta našeg vremena i istorije, bilo da su ona obojena nacionalizmom, tranzicionim patosom, manipulatorstvom društvene i političke scene ili čistim, originalno srpskim ludilom, uz svu nenadmašivu lucidnost svoje visokoetične političke satire, Boris Dežulović nas navodi na razmišljanje i zasmejava do suza. Ali, on ujedno čini i nešto mnogo dalekosežnije i važnije: marljivo beleži svojevrsnu hroniku naših vremena. I to, kako bi se samo moglo očekivati, sa fantastičnim smislom za humor, iako njegovim duhovitim osvrtima na sve lokalne neobičnosti prečesto provejavaju tragikomični tonovi.

Zločin i kazna se, otud, ne čita samo kao lični osvrt na Srbiju danas kakvom ju je Boris Hrvat-u-emigraciji Dežulović zatekao, već kao svojevrsni priručnik za svakog ko namerava da se uplete u bilo kakav odnos s ovom zemljom čuda a da nije puko turistički. Priručnik o tome kako preživeti Srbiju, a ne pokleknuti. Svi mi koji u njoj živimo, i već godinama kako-tako odolevamo, najbolje znamo koliko to zapravo nije jednostavno.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Nikada niko nije o Srbiji pisao onako dobro kako to čini Boris Dežulović. Njegova dvojaka pozicija Hrvata u emigraciji - jednoj emigraciji koja to, realno, nije - obezbeđuje mu višestruko zgodnu, iako beskrajno složenu, pa čak i rizičnu, poziciju spram koje posmatra i opisuje svakodnevicu današnje Srbije, svakodnevnicu koja je najčešće iracionalna i neshvatljiva, a prečesto i sumorna. Mapirajući sistematski, gotovo iz dana u dan, mnoga neuralgična mesta našeg vremena i istorije, bilo da su ona obojena nacionalizmom, tranzicionim patosom, manipulatorstvom društvene i političke scene ili čistim, originalno srpskim ludilom, uz svu nenadmašivu lucidnost svoje visokoetične političke satire, Boris Dežulović nas navodi na razmišljanje i zasmejava do suza. Ali, on ujedno čini i nešto mnogo dalekosežnije i važnije: marljivo beleži svojevrsnu hroniku naših vremena. I to, kako bi se samo moglo očekivati, sa fantastičnim smislom za humor, iako njegovim duhovitim osvrtima na sve lokalne neobičnosti prečesto provejavaju tragikomični tonovi. Zločin i kazna se, otud, ne čita samo kao lični osvrt na Srbiju danas kakvom ju je Boris Hrvat-u-emigraciji Dežulović zatekao, već kao svojevrsni priručnik za svakog ko namerava da se uplete u bilo kakav odnos s ovom zemljom čuda a da nije puko turistički. Priručnik o tome kako preživeti Srbiju, a ne pokleknuti. Svi mi koji u njoj živimo, i već godinama kako-tako odolevamo, najbolje znamo koliko to zapravo nije jednostavno.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter