Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Život Muhammeda, a.s.

Život Muhammeda, a.s.

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

D2459

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D2459

Broj strana:

641

Težina:

930 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

50,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

M. H. Hejkel (1888-1956) je slavni egipatski publicista, historičar, lingvista, sorbonski doktor prava, političar i prevodilac, autor brojnih djela, od kojih mu je, svakako, najpoznatije upravo ovo koje se, nakon što je objavljeno na brojnim svjetskim jezicima, konačno evo pojavljuje i kod nas. Veliku pažnju javnosti privukla su i druga djela ovoga autora: U Kući objave, Es-Siddik Ebu Bekr, El-Faruk Omer, te Islamska imperija koja mu je štampana posthumno.

Ova obimna knjiga o Božijem Poslaniku, a.s., napisana perom jednog savremenog autora, zahvaća period koji je prethodio Poslanikovom rođenju i na dosljedan analitički način portretira rođenje i izrastanje, te kasnije poslaničko djelovanje zadnjeg Božijeg poslanika u historijskoj ravni, na društvenoj pozornici. Predgovor knjizi napisao je rektor El-Azhara iz autorovog vremena, Muhammed Mustafa el-Meragi, dok je sam autor knjigu zaključio s dva duga eseja, naslovljena sa: Islamska civilizacija kako je opisana u Kur’anu i Islamska civilizacija i zapadni orijentalisti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 176x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

M. H. Hejkel (1888-1956) je slavni egipatski publicista, historičar, lingvista, sorbonski doktor prava, političar i prevodilac, autor brojnih djela, od kojih mu je, svakako, najpoznatije upravo ovo koje se, nakon što je objavljeno na brojnim svjetskim jezicima, konačno evo pojavljuje i kod nas. Veliku pažnju javnosti privukla su i druga djela ovoga autora: U Kući objave, Es-Siddik Ebu Bekr, El-Faruk Omer, te Islamska imperija koja mu je štampana posthumno. Ova obimna knjiga o Božijem Poslaniku, a.s., napisana perom jednog savremenog autora, zahvaća period koji je prethodio Poslanikovom rođenju i na dosljedan analitički način portretira rođenje i izrastanje, te kasnije poslaničko djelovanje zadnjeg Božijeg poslanika u historijskoj ravni, na društvenoj pozornici. Predgovor knjizi napisao je rektor El-Azhara iz autorovog vremena, Muhammed Mustafa el-Meragi, dok je sam autor knjigu zaključio s dva duga eseja, naslovljena sa: Islamska civilizacija kako je opisana u Kur’anu i Islamska civilizacija i zapadni orijentalisti.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter