Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Živjeti i umirati za Srebrenicu

Živjeti i umirati za Srebrenicu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-590-70-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K3920

Broj strana:

288

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,40 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Faktografski roman u kojem su objedinjena pojedinačna istinita svjedočanstva nezapamćenih zločina i teških stradanja preživjelih Srebreničana svih uzrasta i spolova.

Ovaj roman se ne zadržava samo na brojkama, nego priča žive ljudske drame. Pokušava prikazati kompletnu dramu ne samo Srebrenice i njene okoline nego i cijele istocne Bosne. Autorici nije bilo lako pisuci knjigu, jer je pred sobom imala nesavladiv zadatak da od haotične životne stvarnosti napravi jednu priču koja je nama jasna i potpuno saglediva. (Safet Sijarić).

Srebreničani su hrabro i bez stida ispovijedili svoje ljudske priče, što ih čini vjerodostojnim svjedocima. Iako sam mislila da o Srebrenici znam sve, nakon što sam čula priče preživjelih, uvidjela sam da to nije tako. Ovaj roman na najbolji način opisuje dane srebreničkog pakla.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 125x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Faktografski roman u kojem su objedinjena pojedinačna istinita svjedočanstva nezapamćenih zločina i teških stradanja preživjelih Srebreničana svih uzrasta i spolova. Ovaj roman se ne zadržava samo na brojkama, nego priča žive ljudske drame. Pokušava prikazati kompletnu dramu ne samo Srebrenice i njene okoline nego i cijele istocne Bosne. Autorici nije bilo lako pisuci knjigu, jer je pred sobom imala nesavladiv zadatak da od haotične životne stvarnosti napravi jednu priču koja je nama jasna i potpuno saglediva. (Safet Sijarić). Srebreničani su hrabro i bez stida ispovijedili svoje ljudske priče, što ih čini vjerodostojnim svjedocima. Iako sam mislila da o Srebrenici znam sve, nakon što sam čula priče preživjelih, uvidjela sam da to nije tako. Ovaj roman na najbolji način opisuje dane srebreničkog pakla.

Dodatne informacije

Izdavač Connectum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter