Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Živi i mrtvi

Živi i mrtvi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Josip Mlakić


ISBN:

978-953-201-890-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N1597

Broj strana:

209

Težina:

225 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Pobjednički roman prvog V.B.Z.-ovog natječaja za najbolji roman godine!
Slično kao i u svom debitantskom romanu Kad magle stanu (2000.), koji ga je bio svrstao u sam vrh hrvatske ratne proze, Josip Mlakić i u novom romanu - Živi i mrtvi - ispisuje prozu visokog stupnja pismenosti, prošaranu mnoštvom literarnih i filmskih asocijacija. Ipak, u novom romanu Mlakić mnogo ambicioznije preispituje samu srž rat, pa je ovaj roman, ispisan u još mračnijoj, beznadnijoj i depresivnijoj atmosferi, u potpunosti posvećen metafizičkoj dimenziji rata. Mlakić, kao novo veliko ime hrvatske književnosti, i dalje se ugleda na modernističke uzore (ponajprije Bulgakova, Kunderu i Lenza), te ambiciozno radi na razvijanju svog sada već prepoznatljivog, originalnog i vrlo homogenog stila, kombinirajući u ovom svom ostvarenju žanrove ratnog romana i horora.
Roman koji je u rukopisu stigao na V.B.Z.-ov natječaj za najbolji neobjavljeni roman 2002. godine te sasvim zasluženo pobijedio.

  • Edicija: Ambrozija
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Pobjednički roman prvog V.B.Z.-ovog natječaja za najbolji roman godine! Slično kao i u svom debitantskom romanu Kad magle stanu (2000.), koji ga je bio svrstao u sam vrh hrvatske ratne proze, Josip Mlakić i u novom romanu - Živi i mrtvi - ispisuje prozu visokog stupnja pismenosti, prošaranu mnoštvom literarnih i filmskih asocijacija. Ipak, u novom romanu Mlakić mnogo ambicioznije preispituje samu srž rat, pa je ovaj roman, ispisan u još mračnijoj, beznadnijoj i depresivnijoj atmosferi, u potpunosti posvećen metafizičkoj dimenziji rata. Mlakić, kao novo veliko ime hrvatske književnosti, i dalje se ugleda na modernističke uzore (ponajprije Bulgakova, Kunderu i Lenza), te ambiciozno radi na razvijanju svog sada već prepoznatljivog, originalnog i vrlo homogenog stila, kombinirajući u ovom svom ostvarenju žanrove ratnog romana i horora. Roman koji je u rukopisu stigao na V.B.Z.-ov natječaj za najbolji neobjavljeni roman 2002. godine te sasvim zasluženo pobijedio.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter