Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Zimski dvorac

Zimski dvorac

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Džon Bojn


ISBN:

9788677104962

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3397

Broj strana:

335

Težina:

438 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Nezaboravna priča o ljubavi između čovjeka koji ne umije da živi u sadašnjosti i žene koja ne može da se pomiri sa prošlošću.

Rusija, 1915. godine. Igrom slučaja, šesnaestogodišnjeg Georgija Jahmenova ranio je metak namijenjen članu ruske carske porodice. Dječak je proglašen herojem i od tog trenutka, njegov život mjenja se iz korjena. Odvode ga u Sankt Peterburg da bude tjelohranitelj Alekseja Romanova, sina jedinca cara Nikolaja Drugog.

Georgij, koji se iznenada obreo u samom srcu umirućeg carstva, postaje vjesnik i svjedok drame, koja će obilježiti ne samo njegov život već i čitav vjek ruske istorije. Šezdeset pet godina kasnije, Georgij sjedi pored samrtničke postelje supruge Zoje.

Obuzet je sjećanjem na zajednički život i brak ispunjen ljubavlju i obilježen tragedijom, gubitkom najbližih i neizbrisivim izgnaničkim iskustvom.

Zimski dvorac je nezaboravna knjiga koja će vas uvesti u tajni svijet carske porodice Romanov i Sankt Peterburga početkom XX vjeka, i otkriti sudbinu čovjeka koji se našao na prekretnici u doba velikog istorijskog prevrata u Rusiji.

  • Originalni naziv: The house of special...
  • Prevodilac: Vladan Stojanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Nezaboravna priča o ljubavi između čovjeka koji ne umije da živi u sadašnjosti i žene koja ne može da se pomiri sa prošlošću. Rusija, 1915. godine. Igrom slučaja, šesnaestogodišnjeg Georgija Jahmenova ranio je metak namijenjen članu ruske carske porodice. Dječak je proglašen herojem i od tog trenutka, njegov život mjenja se iz korjena. Odvode ga u Sankt Peterburg da bude tjelohranitelj Alekseja Romanova, sina jedinca cara Nikolaja Drugog. Georgij, koji se iznenada obreo u samom srcu umirućeg carstva, postaje vjesnik i svjedok drame, koja će obilježiti ne samo njegov život već i čitav vjek ruske istorije. Šezdeset pet godina kasnije, Georgij sjedi pored samrtničke postelje supruge Zoje. Obuzet je sjećanjem na zajednički život i brak ispunjen ljubavlju i obilježen tragedijom, gubitkom najbližih i neizbrisivim izgnaničkim iskustvom. Zimski dvorac je nezaboravna knjiga koja će vas uvesti u tajni svijet carske porodice Romanov i Sankt Peterburga početkom XX vjeka, i otkriti sudbinu čovjeka koji se našao na prekretnici u doba velikog istorijskog prevrata u Rusiji.

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter