Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Zima Frankieja Makine

Zima Frankieja Makine

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Don Winslow


ISBN:

978-953-316-198-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7015

Broj strana:

283

Težina:

461 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Frankie Machianno nekad je bio vrhunski plaćeni ubojica: nije tek tako stekao nadimak Makina. Ali davno se ostavio tog posla. Sada je obični umirovljeni vijetnamski veteran koji prodaje mamce u rodnom San Diegu, vodi još tri uspješna obrta i odlazi surfati kad god može. Samo, prošlost poput njegove ima neugodnu naviku pokucati na vrata. Kada sin šefa mjesne mafije zamoli Frankieja za pomoć pri rješavanju nesporazuma s gangsterima iz Detroita, Frankie mu pristane učiniti uslugu. A kada se ispostavi da je sve to bila samo namještaljka kojom se netko htio osvetiti Frankieju, dođe vrijeme da Makina iznova posegne za svojim starim vještinama kako bi izbjegao smrt, pošao tragom ubijenih i pokušao otkriti koje ga je to nekadašnje nedjelo napokon sustiglo…

Privatni istražitelj s dugogodišnjim iskustvom Don Winslow poznat je čitateljima Algoritma kao pisac vrhunskih krimića kakvi su Smrt i život Bobbyja Z-a i U raljama zvijeri. Roman Zima Frankieja Makine oduševio je žanrovsku kritiku i smjesta privukao pažnju Hollywooda, gdje je Robert De Niro izrazio želju da ga tumači u eventualnoj ekranizaciji. Hrvatski prijevod potpisuje Ivan Zorić.

  • Originalni naziv: WINTER OF FRANKIE MACHINE...
  • Prevodilac: Ivan Zorić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 235x150
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Frankie Machianno nekad je bio vrhunski plaćeni ubojica: nije tek tako stekao nadimak Makina. Ali davno se ostavio tog posla. Sada je obični umirovljeni vijetnamski veteran koji prodaje mamce u rodnom San Diegu, vodi još tri uspješna obrta i odlazi surfati kad god može. Samo, prošlost poput njegove ima neugodnu naviku pokucati na vrata. Kada sin šefa mjesne mafije zamoli Frankieja za pomoć pri rješavanju nesporazuma s gangsterima iz Detroita, Frankie mu pristane učiniti uslugu. A kada se ispostavi da je sve to bila samo namještaljka kojom se netko htio osvetiti Frankieju, dođe vrijeme da Makina iznova posegne za svojim starim vještinama kako bi izbjegao smrt, pošao tragom ubijenih i pokušao otkriti koje ga je to nekadašnje nedjelo napokon sustiglo… Privatni istražitelj s dugogodišnjim iskustvom Don Winslow poznat je čitateljima Algoritma kao pisac vrhunskih krimića kakvi su Smrt i život Bobbyja Z-a i U raljama zvijeri. Roman Zima Frankieja Makine oduševio je žanrovsku kritiku i smjesta privukao pažnju Hollywooda, gdje je Robert De Niro izrazio želju da ga tumači u eventualnoj ekranizaciji. Hrvatski prijevod potpisuje Ivan Zorić.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter