Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

Žene i konkubine

Žene i konkubine

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Su Tong


ISBN:

978-86-6145-015-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5920

Broj strana:

191

Težina:

317 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prema prvoj noveli iz ovog izbora, Žene i konkubine, snimljen je čuveni film Visoko podigni veliki crveni lampion, u režiji Džan Jimoua, koji je osvojio više prestižnih nagrada, uključujući i Srebrnog lava za najbolju režiju na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji 1991. godine. Su Tong u centar pažnje stavlja ženske likove i njihove izrazito složene međusobne odnose unutar zajedničkog domaćinstva. Opisima piramidalne hijerarhije koja vlada u kineskoj porodici i stavljanjem naglaska na duhovni svijet žena, a naročito na stepen njihove samosvijesti, pisac ispituje odnos pojedinca prema neprikosnovenoj moći tradicionalnog patrijarhata, kao i obrasce ponašanja koji iz tog odnosa proističu.
Su Tong u svojoj prvoj i najpoznatijoj eksperimentalnoj noveli, Bjekstva hiljadu devetsto trideset i četvrte, opisuje raspad i propast jedne seoske porodice u vijreme poplava, epidemije kuge i gladi tridesetih godina prošlog vijeka. To je priča o velikim migracijama, tačnije bjekstvima iz sela u grad, bolnom procesu industrijalizacije i modernizacije u Kini, kao i o napuštanju tradicionalnih vrijednosti zarad uzbudljivijeg gradskog života.
U potragu za sopstvenim identitetom upušta se i buntovni mladi narator duhovite novele Zdravo, pčelaru. Junak ove priče nezadovoljan je životom u svojoj monotonoj varošici u kojoj se ojseća stiješnjeno, te uzbuđenje i zadovoljenje sopstvene potrebe za slobodom traži u beskonačnom lutanju kineskim metropolama.

  • Originalni naziv: A Partisans Doughter
  • Prevodilac: Mirjana Pavlović
  • Edicija: Svet proze
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Prema prvoj noveli iz ovog izbora, Žene i konkubine, snimljen je čuveni film Visoko podigni veliki crveni lampion, u režiji Džan Jimoua, koji je osvojio više prestižnih nagrada, uključujući i Srebrnog lava za najbolju režiju na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji 1991. godine. Su Tong u centar pažnje stavlja ženske likove i njihove izrazito složene međusobne odnose unutar zajedničkog domaćinstva. Opisima piramidalne hijerarhije koja vlada u kineskoj porodici i stavljanjem naglaska na duhovni svijet žena, a naročito na stepen njihove samosvijesti, pisac ispituje odnos pojedinca prema neprikosnovenoj moći tradicionalnog patrijarhata, kao i obrasce ponašanja koji iz tog odnosa proističu. Su Tong u svojoj prvoj i najpoznatijoj eksperimentalnoj noveli, Bjekstva hiljadu devetsto trideset i četvrte, opisuje raspad i propast jedne seoske porodice u vijreme poplava, epidemije kuge i gladi tridesetih godina prošlog vijeka. To je priča o velikim migracijama, tačnije bjekstvima iz sela u grad, bolnom procesu industrijalizacije i modernizacije u Kini, kao i o napuštanju tradicionalnih vrijednosti zarad uzbudljivijeg gradskog života. U potragu za sopstvenim identitetom upušta se i buntovni mladi narator duhovite novele Zdravo, pčelaru. Junak ove priče nezadovoljan je životom u svojoj monotonoj varošici u kojoj se ojseća stiješnjeno, te uzbuđenje i zadovoljenje sopstvene potrebe za slobodom traži u beskonačnom lutanju kineskim metropolama.

    Dodatne informacije

    Izdavač Geopoetika
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter