Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Žena u Ljubičastoj Suknji

Žena u Ljubičastoj Suknji

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-4651-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D1518

Broj strana:

152

Težina:

290 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Roman o usamljenosti i opsesiji nagrađen prestižnom nagradom Akutagava

Žena u Ljubičastoj Suknji često kupuje kiflice s kremom u lokalnoj pekari pa odlazi u park da ih pojede. Čas ima posao, čas je nezaposlena. Kosa joj je suva i krta. Čitavo naselje zna za Ženu u Ljubičastoj Suknji. Međutim, niko ne zna za Ženu u Žutom Kardiganu koja prati svaki njen pokret. Žena u Žutom Kardiganu odavno želi da joj Žena u Ljubičastoj Suknji postane drugarica. Ona vodi dnevnik o svemu što Žena u Ljubičastoj Suknji radi i danonoćno je prati. Ne samo da je opsednuta njom već izdaleka manipuliše kako bi se Žena u Ljubičastoj Suknji zaposlila tamo gde ona želi, da bi se konačno srele. Žena u Žutom Kardiganu hoće da drugima bude primetna isto kao Žena u Ljubičastoj Suknji.

Žena u Ljubičastoj Suknji gromoglasno progovara o poražavajućoj usamljenosti u velikim gradovima. Gradovi nas gutaju, otimaju nam glas i identitet. Imamura nesvakidašnje i hirurški precizno secira usamljenost koja slama srce svedeno i uznemirujuće tačno pokazujući posledice života koji nas briše.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman o usamljenosti i opsesiji nagrađen prestižnom nagradom Akutagava Žena u Ljubičastoj Suknji često kupuje kiflice s kremom u lokalnoj pekari pa odlazi u park da ih pojede. Čas ima posao, čas je nezaposlena. Kosa joj je suva i krta. Čitavo naselje zna za Ženu u Ljubičastoj Suknji. Međutim, niko ne zna za Ženu u Žutom Kardiganu koja prati svaki njen pokret. Žena u Žutom Kardiganu odavno želi da joj Žena u Ljubičastoj Suknji postane drugarica. Ona vodi dnevnik o svemu što Žena u Ljubičastoj Suknji radi i danonoćno je prati. Ne samo da je opsednuta njom već izdaleka manipuliše kako bi se Žena u Ljubičastoj Suknji zaposlila tamo gde ona želi, da bi se konačno srele. Žena u Žutom Kardiganu hoće da drugima bude primetna isto kao Žena u Ljubičastoj Suknji. Žena u Ljubičastoj Suknji gromoglasno progovara o poražavajućoj usamljenosti u velikim gradovima. Gradovi nas gutaju, otimaju nam glas i identitet. Imamura nesvakidašnje i hirurški precizno secira usamljenost koja slama srce svedeno i uznemirujuće tačno pokazujući posledice života koji nas briše.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter