Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Zemljani

Zemljani

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Sajaka Murata


ISBN:

978-86-6084-004-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B7435

Broj strana:

217

Težina:

275 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Uznemirujući, sablasan, nepredvidiv, ali iznad svega opčinjavajući roman Sajake Murate, autorke Prodavačice, o traumama i odgovoru na njih, o neuklopljenosti, svireposti i mogućnosti slobode u rigidnom svetu.

Kao dete, Nacuki se ne uklapa – ne zato što ne želi, već zato što ne može. Ona privlači gnev samim svojim postojanjem. Roditelji je kinje ili ignorišu, sestra je ljubomorna na nju, a nastavnik je seksualno zlostavlja. Da bi se nosila s užasima svakodnevice, Nacuki beži u izmaštan svet gde joj je plišana igračka koja govori najbolji prijatelj, a ona i njen rođak Ju su vanzemaljci.

Dvadeset tri godine kasnije, Nacuki je prisiljena da se uklopi u društvo koje smatra fabrikom za proizvodnju beba. Udata je, svi se pitaju zašto još nije trudna, a mračne senke iz detinjstva je progone.

Teskoban roman o neuklopljenosti i traumama, koji preispituje najukorenjenije društvene norme i mogućnost slobode i sreće u rigidnom svetu. Sajaka Murata se u Zemljanima potvrdila kao hroničarka intenzivne nelagode koju neprilagođeni osećaju kada pokušaju da se uklope.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Uznemirujući, sablasan, nepredvidiv, ali iznad svega opčinjavajući roman Sajake Murate, autorke Prodavačice, o traumama i odgovoru na njih, o neuklopljenosti, svireposti i mogućnosti slobode u rigidnom svetu. Kao dete, Nacuki se ne uklapa – ne zato što ne želi, već zato što ne može. Ona privlači gnev samim svojim postojanjem. Roditelji je kinje ili ignorišu, sestra je ljubomorna na nju, a nastavnik je seksualno zlostavlja. Da bi se nosila s užasima svakodnevice, Nacuki beži u izmaštan svet gde joj je plišana igračka koja govori najbolji prijatelj, a ona i njen rođak Ju su vanzemaljci. Dvadeset tri godine kasnije, Nacuki je prisiljena da se uklopi u društvo koje smatra fabrikom za proizvodnju beba. Udata je, svi se pitaju zašto još nije trudna, a mračne senke iz detinjstva je progone. Teskoban roman o neuklopljenosti i traumama, koji preispituje najukorenjenije društvene norme i mogućnost slobode i sreće u rigidnom svetu. Sajaka Murata se u Zemljanima potvrdila kao hroničarka intenzivne nelagode koju neprilagođeni osećaju kada pokušaju da se uklope.

Dodatne informacije

Izdavač Booka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter