Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Ishrana, savjeti i zdravlje

Ishrana, savjeti i zdravlje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-9208-3-2

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K0399

Broj strana:

237

Težina:

606 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

42,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Publikacija: Ishrana, savjeti i zdravlje satkana u četiri poglavlja, i predstavlja moderno koncipirano štivo namijenjeno širem krugu čitalaca, ali po svom vrlo edukativnom sadržaju i štivo namijenjeno edukaciji zdravstvenih radnika. Kao što u eri uznapredovale medicinske znanosti ne smijemo zaboraviti osnove liječničke vještine pregleda tako i u pravoj ekspanziji lijekova visokih terapijskih potencijala ne smijemo zaboraviti i osnovne mjere higijenskih postupaka koje ova knjiga cjelovito, sažeto i na moderan način obrađuje. Snažne slike poruke, jasan književni stil, tabelarni prikazi bitni su pokazatelji dobro osmišljene koncepocije.

Četiri poglavlja obuhvataju materijale koji do sada nisu bili predmet učestale obrade. Slikovni prikazi demonstriraju mogućnosti nove medicine a tekst nas podsjeća da sami moramo da brinemo o svom zdravlju. Iako je ova knjiga znanstvenog karaktera knjiga nosi i poruku nade ua one pacijente čiji supanj oboljenja zahtijevastroge dijestke mjere.

Knjiga sadrži veliki broj korsnih tabela za izračune raznih indeksa, mnogo grafikona, slika i fotografija.

Jedan od najznačajnijih dijelova je knjige i objašnjenje za preko 30 različitih dijeta, načina da izgubite prekomijernu težinu.

Tu je i dosta zanimljivih recepata za pripremanje zdrave hrane.

U knjizi možete pronači jednostavna objašnjenja za dosta medicinskih pojmova, kao i opise i svrhu minerala, vitamina, proteina, ...

Poglavlje I
- pojam zdravlja i isgrane kroz vijekove
- vrste hranjivih materijala (vitamini, masti, minerali, bjelančevine, ...)
- voda
- zdrava ishrana

Poglavlje II
- prehrana bolesnika oboljelih od probavnog trakta
- čajevi, napitci, juhe za bolesti želuca i crijeva
- prehrana bolesnika kod crijevnih oboljenja
- prehrana bolesnika koji boluju od akutne upale traktnog i debelog crijeva
- pacijenti sa imflatornim bolestima crijeva
- ishrana kod oboljenja srca i krvnih sudova
- gušterača

Poglavlje III
- prehrana protiv tumora
- karcenogeni u hrani
- vrste karcinoma
- zašto boljna vlakna u ishrani?
- voće i povrće
- sjemena
- žitarice
- mliječni proizvodi i kalcij
- ribe i plodovi mora
- trave i ljekovito bolje u ishrani
- boje voća, povrća i žitarica
- kako u praksi sprovesti dijetu
- planiranje ishrane

Poglavlje IV
- energetske potrebe zdrave djece
- odojče
- energetske i nutritivne potrebe
- ugljenohidrati
- masti
- proteini
- minerali
- oligominerali
- vitamini
- voda
- djeca od 1 do 10 godina
- adolescenti
- izabrana poglavlja
- pozitivna lista aditiva

Knjiga sadrži preko 200 color fotografija i štampana je na masnom papiru fotografske kvalitete sa tvrdim uvezom.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x245
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Mnogo stara knjiga

Detalji

Publikacija: Ishrana, savjeti i zdravlje satkana u četiri poglavlja, i predstavlja moderno koncipirano štivo namijenjeno širem krugu čitalaca, ali po svom vrlo edukativnom sadržaju i štivo namijenjeno edukaciji zdravstvenih radnika. Kao što u eri uznapredovale medicinske znanosti ne smijemo zaboraviti osnove liječničke vještine pregleda tako i u pravoj ekspanziji lijekova visokih terapijskih potencijala ne smijemo zaboraviti i osnovne mjere higijenskih postupaka koje ova knjiga cjelovito, sažeto i na moderan način obrađuje. Snažne slike poruke, jasan književni stil, tabelarni prikazi bitni su pokazatelji dobro osmišljene koncepocije. Četiri poglavlja obuhvataju materijale koji do sada nisu bili predmet učestale obrade. Slikovni prikazi demonstriraju mogućnosti nove medicine a tekst nas podsjeća da sami moramo da brinemo o svom zdravlju. Iako je ova knjiga znanstvenog karaktera knjiga nosi i poruku nade ua one pacijente čiji supanj oboljenja zahtijevastroge dijestke mjere. Knjiga sadrži veliki broj korsnih tabela za izračune raznih indeksa, mnogo grafikona, slika i fotografija. Jedan od najznačajnijih dijelova je knjige i objašnjenje za preko 30 različitih dijeta, načina da izgubite prekomijernu težinu. Tu je i dosta zanimljivih recepata za pripremanje zdrave hrane. U knjizi možete pronači jednostavna objašnjenja za dosta medicinskih pojmova, kao i opise i svrhu minerala, vitamina, proteina, ... Poglavlje I - pojam zdravlja i isgrane kroz vijekove - vrste hranjivih materijala (vitamini, masti, minerali, bjelančevine, ...) - voda - zdrava ishrana Poglavlje II - prehrana bolesnika oboljelih od probavnog trakta - čajevi, napitci, juhe za bolesti želuca i crijeva - prehrana bolesnika kod crijevnih oboljenja - prehrana bolesnika koji boluju od akutne upale traktnog i debelog crijeva - pacijenti sa imflatornim bolestima crijeva - ishrana kod oboljenja srca i krvnih sudova - gušterača Poglavlje III - prehrana protiv tumora - karcenogeni u hrani - vrste karcinoma - zašto boljna vlakna u ishrani? - voće i povrće - sjemena - žitarice - mliječni proizvodi i kalcij - ribe i plodovi mora - trave i ljekovito bolje u ishrani - boje voća, povrća i žitarica - kako u praksi sprovesti dijetu - planiranje ishrane Poglavlje IV - energetske potrebe zdrave djece - odojče - energetske i nutritivne potrebe - ugljenohidrati - masti - proteini - minerali - oligominerali - vitamini - voda - djeca od 1 do 10 godina - adolescenti - izabrana poglavlja - pozitivna lista aditiva Knjiga sadrži preko 200 color fotografija i štampana je na masnom papiru fotografske kvalitete sa tvrdim uvezom.

Dodatne informacije

Izdavač Penn
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter