Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Anamneza i klinički pregled djeteta

Anamneza i klinički pregled djeteta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-30523-6

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

B1026

Broj strana:

103

Težina:

227 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ovaj je tekst rezultat želje da se čitatelju na jednome mjestu pruži cjelovit uvid u propedeutički pristup bolesnom djetetu.

Kraćih tekstova takvoga tipa, izdvojenih iz opsežnih udžbenika pedijatrijske struke, u nas nema. Internistički priručnici, ma koliko opsežni i kvalitetni bili, ne mogu liječniku koji se bavi djetetom dati potrebna usmjerena znanja o načinu uzimanja anamneze i heteroanamneze u pedijatriji niti predočiti sve nijanse u pristupu djetetu potrebite zbog osobite biologije i reakcije djeteta u zdravlju i bolesti.Izražena je sveobuhvatnost i cjelovitost gledanja na bolesno dijete, što je vrlo važno u današnje vrijeme specijalizacija i supspecijalizacija liječnika za pojedini organski sustav ili čak organ.
Svaki se iskusni kliničar u današnje vrijeme mora boriti s naličjem tehnologizirane medicine, koje se očituje tendencijom zapostavljanja temelja liječničkog rada, osobito među mladim liječnicima - anamneze i fizikalnog pregleda. Za napredak suvremene kliničke medicine nužno je da naraštaji mladih liječnika ostanu usko vezani s klasičnim temeljima liječničkog poziva - vještinom dobivanja i interpretacije anamnestičkih podataka i kritičnom procjenom nalaza dobivenih fizikalnim pregledom svakog pacijenta, poglavito djeteta. Također treba studentima i liječnicima ucijepiti naviku doživotnog njegovanja i usavršavanja tih temeljnih liječničkih vještina. Samo će se na taj način moći iskoristiti sve blagodati visoko razvijene medicinske tehnike, bez koje je napredak pedijatrije kao struke nezamisliv.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2003
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovaj je tekst rezultat želje da se čitatelju na jednome mjestu pruži cjelovit uvid u propedeutički pristup bolesnom djetetu. Kraćih tekstova takvoga tipa, izdvojenih iz opsežnih udžbenika pedijatrijske struke, u nas nema. Internistički priručnici, ma koliko opsežni i kvalitetni bili, ne mogu liječniku koji se bavi djetetom dati potrebna usmjerena znanja o načinu uzimanja anamneze i heteroanamneze u pedijatriji niti predočiti sve nijanse u pristupu djetetu potrebite zbog osobite biologije i reakcije djeteta u zdravlju i bolesti.Izražena je sveobuhvatnost i cjelovitost gledanja na bolesno dijete, što je vrlo važno u današnje vrijeme specijalizacija i supspecijalizacija liječnika za pojedini organski sustav ili čak organ. Svaki se iskusni kliničar u današnje vrijeme mora boriti s naličjem tehnologizirane medicine, koje se očituje tendencijom zapostavljanja temelja liječničkog rada, osobito među mladim liječnicima - anamneze i fizikalnog pregleda. Za napredak suvremene kliničke medicine nužno je da naraštaji mladih liječnika ostanu usko vezani s klasičnim temeljima liječničkog poziva - vještinom dobivanja i interpretacije anamnestičkih podataka i kritičnom procjenom nalaza dobivenih fizikalnim pregledom svakog pacijenta, poglavito djeteta. Također treba studentima i liječnicima ucijepiti naviku doživotnog njegovanja i usavršavanja tih temeljnih liječničkih vještina. Samo će se na taj način moći iskoristiti sve blagodati visoko razvijene medicinske tehnike, bez koje je napredak pedijatrije kao struke nezamisliv.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter