Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Telomere - Ključ dugovečnosti

Telomere - Ključ dugovečnosti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-2700-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V5790

Broj strana:

408

Težina:

376 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prva knjiga u kojoj se objašnjava kako starimo na ćelijskom nivou i kako jednostavnim promenama možemo da očuvamo zdravlje i vitalnost.

Jeste li se ikada zapitali zašto neki šezdesetogodišnjaci izgledaju i ostavljaju utisak kao da im je četrdeset godina, dok neki četrdesetogodišnjaci deluju kao da im je šezdeset?

Starenju i bolestima doprinose mnogi činioci, ali je doktor Elizabet Blekbern otkrila biološki indikator nazvan telomeraza, enzim koji obnavlja telomere, čija je uloga da štite naše genetsko nasleđe. Naučna istraživanja dr Blekbern i dr Elise Epel pokazuju da su dužina i zdravlje telomera biološka osnova uzajamne veze tela i psihe o kojoj se dugo teoretisalo. Dr Blekbern, dr Epel i drugi naučnici otkrili su da promenama u svakodnevnim navikama možemo da zaštitimo svoje telomere i produžimo zdrav i aktivan život.

U Telomerama autorke nam otkrivaju da kvalitet sna, fizička aktivnost, aspekti ishrane, pa čak i određene hemikalije kojima smo izloženi ostavljaju dubok uticaj na naše telomere i da ih hronični stres, negativni oblici razmišljanja i napregnuti međuljudski odnosi nagrizaju i skraćuju.

Bazirana na naučnim saznanjima, ova knjiga sadrži spisak korisnih namirnica, savete o vrsti i količini fizičkih aktivnosti zdravih za telomere, mentalne trikove koji štite od stresa, te informacije o tome kako da sačuvate svoju decu od oštećenja telomera, počevši još od njihovog razvoja u utrobi pa sve do rane zrelosti.

Dr Elizabet Blekbern je dobitnica Nobelove nagrade za otkriće uloge telomera u procesu starenja. Dr Elisa Epel je stručnjak za psihološki pristup poboljšanju kvaliteta života.

  • Prevodilac: Tatjana Bižić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Prva knjiga u kojoj se objašnjava kako starimo na ćelijskom nivou i kako jednostavnim promenama možemo da očuvamo zdravlje i vitalnost. Jeste li se ikada zapitali zašto neki šezdesetogodišnjaci izgledaju i ostavljaju utisak kao da im je četrdeset godina, dok neki četrdesetogodišnjaci deluju kao da im je šezdeset? Starenju i bolestima doprinose mnogi činioci, ali je doktor Elizabet Blekbern otkrila biološki indikator nazvan telomeraza, enzim koji obnavlja telomere, čija je uloga da štite naše genetsko nasleđe. Naučna istraživanja dr Blekbern i dr Elise Epel pokazuju da su dužina i zdravlje telomera biološka osnova uzajamne veze tela i psihe o kojoj se dugo teoretisalo. Dr Blekbern, dr Epel i drugi naučnici otkrili su da promenama u svakodnevnim navikama možemo da zaštitimo svoje telomere i produžimo zdrav i aktivan život. U Telomerama autorke nam otkrivaju da kvalitet sna, fizička aktivnost, aspekti ishrane, pa čak i određene hemikalije kojima smo izloženi ostavljaju dubok uticaj na naše telomere i da ih hronični stres, negativni oblici razmišljanja i napregnuti međuljudski odnosi nagrizaju i skraćuju. Bazirana na naučnim saznanjima, ova knjiga sadrži spisak korisnih namirnica, savete o vrsti i količini fizičkih aktivnosti zdravih za telomere, mentalne trikove koji štite od stresa, te informacije o tome kako da sačuvate svoju decu od oštećenja telomera, počevši još od njihovog razvoja u utrobi pa sve do rane zrelosti. Dr Elizabet Blekbern je dobitnica Nobelove nagrade za otkriće uloge telomera u procesu starenja. Dr Elisa Epel je stručnjak za psihološki pristup poboljšanju kvaliteta života.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter