Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Mudrost puna radosti - Prihvatite promenu i pronađite slobodu

Mudrost puna radosti - Prihvatite promenu i pronađite slobodu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-04326-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9590

Broj strana:

272

Težina:

445 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Bavljenje unutrašnjim i spoljašnjim teškoćama s kojima se svakodnevno susrećemo ostavlja nam malo vremena za razmišljanje – da se „mentalno odmaknemo“ da procenimo uobičajene odgovore na svakodnevne događaje i razmislimo postoje li možda i neki drugi izbori. Međutim, budizam nudi nov način za prevazilaženje bola i postizanje potrebnog mira i blagostanja – mogućnost da se iskoriste teška stanja i uznemirujuće emocije koje ih obično prate – kako bi se otključali moć i mogućnosti ljudskog uma.

Kako Minđur navodi, iz perspektive učenja koje je predstavio Buda pre dve i po hiljade godina, svako poglavlje ljudske istorije moglo bi se opisati kao „doba anksioznosti“.

Budizam ne nudi mogućnost da pobegnemo ili odlegnemo, već nudi treccu opciju – možemo direktno gledati na uznemirujucce emocije i probleme koje doživljavamo kao odskočne daske ka slobodi.

Poput tradicionalnog budističkog teksta, knjiga Mudrost puna radosti podeljena je na tri dela. Prvi deo istražuje najpre prirodu i uzroke raznih oblika nelagode koji uslovljavaju naše živote, kao i njihov potencijal da nas povedu ka dubokom prepoznavanju sopstvene prirode.

Drugi deo nudi postepeni vodič kroz tri osnovne editacijske prakse usmerene ka smirivanju naših umova, otvaranju srca i negovanju mudrosti. Treći deo posvećen je primeni
razumevanja stečenog u Prvom i Drugom delu na uobičajene emocionalne, fizičke i lične poteškoće. Rezultat
je delo koje je istovremeno mudro, anegdotično, informativno i odenuto neodoljivim šarmom autora.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Bavljenje unutrašnjim i spoljašnjim teškoćama s kojima se svakodnevno susrećemo ostavlja nam malo vremena za razmišljanje – da se „mentalno odmaknemo“ da procenimo uobičajene odgovore na svakodnevne događaje i razmislimo postoje li možda i neki drugi izbori. Međutim, budizam nudi nov način za prevazilaženje bola i postizanje potrebnog mira i blagostanja – mogućnost da se iskoriste teška stanja i uznemirujuće emocije koje ih obično prate – kako bi se otključali moć i mogućnosti ljudskog uma. Kako Minđur navodi, iz perspektive učenja koje je predstavio Buda pre dve i po hiljade godina, svako poglavlje ljudske istorije moglo bi se opisati kao „doba anksioznosti“. Budizam ne nudi mogućnost da pobegnemo ili odlegnemo, već nudi treccu opciju – možemo direktno gledati na uznemirujucce emocije i probleme koje doživljavamo kao odskočne daske ka slobodi. Poput tradicionalnog budističkog teksta, knjiga Mudrost puna radosti podeljena je na tri dela. Prvi deo istražuje najpre prirodu i uzroke raznih oblika nelagode koji uslovljavaju naše živote, kao i njihov potencijal da nas povedu ka dubokom prepoznavanju sopstvene prirode. Drugi deo nudi postepeni vodič kroz tri osnovne editacijske prakse usmerene ka smirivanju naših umova, otvaranju srca i negovanju mudrosti. Treći deo posvećen je primeni razumevanja stečenog u Prvom i Drugom delu na uobičajene emocionalne, fizičke i lične poteškoće. Rezultat je delo koje je istovremeno mudro, anegdotično, informativno i odenuto neodoljivim šarmom autora.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter