Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Razvoj dečjeg mozga

Razvoj dečjeg mozga

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788660356156

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B1375

Broj strana:

173

Težina:

270 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,50 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Vaš mališan pravi scenu usred prodavnice. Vaš predškolac odbija da se obuče. Vaš desetogodišnjak se duri zato što je na klupi umesto na terenu. Da li su se to deca urotila kako bi doveka zagorčavala život roditeljima? Ne - to su samo posledice razvoja njihovog mozga!
U ovoj revolucionarnoj ali i praktičnoj knjizi, Danijel Dž. Sigel, neuropsihijatar i autor bestselera Vidoumlje, zajedno sa stručnjakom za roditeljstvo Tinom Pejn Brajson, demistifikuje nalete besa i histeriju, objašnjavajući pritom principe nove nauke o vezama unutar dečjeg mozga. „Gornji mozak”, zadužen za donošenje odluka i upravljanje osećanjima, razvija se do sredine dvadesetih godina.

Desni deo mozga, sa svojim osećanjima, odnosi prevagu nad logikom levog dela, naročito u ranom uzrastu. Nije ni čudo što deca deluju (ili se osećaju) kao da su van bilo čije kontrole. Ali primenom ovih otkrića svakog dana pretvorićete svaki ispad besa, svađu ili strah u priliku da integrišete mozak svog deteta i podstaknete vitalni rast. Gajite mirniju i srećniju decu uz pomoć dvanaest ključnih strategija za razvoj dečjeg mozga, među kojima su:
- imenuj problem - umirite bes desnog dela mozga tako što ćete se obraćati levom delu, uzdajući se u njegov afinitet ka priči i rezonovanju kako biste umirili emotivne oluje i fizičku napetost;
- angažuj, ne provociraj - neka vaše dete sasluša i razmisli, umesto da jednostavno reaguje;
- tu je, razmrdaj ga - iskoristite fizičku aktivnost da promenite emotivno stanje svog deteta;
- nek prođe oluja emocija - navodite svoje dete kada se nađe na talasu negativnih osećanja i naučite ga da su takva osećanja prolazna;
- SSOM - naučite dete da obraća pažnju na senzacije, slike, osećanja i misli u sebi kako bi donosilo bolje odluke i bilo fleksibilnije;
- konekcija kroz konflikt - iskoristite raspravu da uvedete empatiju i obezbedite veći socijalni uspeh.

Pomoću jasno objašnjenih primera i strategija za prevazilaženje svakodnevnih problema prilagođenih svakom uzrastu, Razvoj dečjeg mozga pokazaće vam kako da doprinesete zdravijem emocionalnom i intelektualnom razvoju vašeg deteta i omogućite mu da živi uravnotežen život pun zdravih i smislenih veza.

  • Prevodilac: Jelena Radojičić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Vaš mališan pravi scenu usred prodavnice. Vaš predškolac odbija da se obuče. Vaš desetogodišnjak se duri zato što je na klupi umesto na terenu. Da li su se to deca urotila kako bi doveka zagorčavala život roditeljima? Ne - to su samo posledice razvoja njihovog mozga! U ovoj revolucionarnoj ali i praktičnoj knjizi, Danijel Dž. Sigel, neuropsihijatar i autor bestselera Vidoumlje, zajedno sa stručnjakom za roditeljstvo Tinom Pejn Brajson, demistifikuje nalete besa i histeriju, objašnjavajući pritom principe nove nauke o vezama unutar dečjeg mozga. „Gornji mozak”, zadužen za donošenje odluka i upravljanje osećanjima, razvija se do sredine dvadesetih godina. Desni deo mozga, sa svojim osećanjima, odnosi prevagu nad logikom levog dela, naročito u ranom uzrastu. Nije ni čudo što deca deluju (ili se osećaju) kao da su van bilo čije kontrole. Ali primenom ovih otkrića svakog dana pretvorićete svaki ispad besa, svađu ili strah u priliku da integrišete mozak svog deteta i podstaknete vitalni rast. Gajite mirniju i srećniju decu uz pomoć dvanaest ključnih strategija za razvoj dečjeg mozga, među kojima su: - imenuj problem - umirite bes desnog dela mozga tako što ćete se obraćati levom delu, uzdajući se u njegov afinitet ka priči i rezonovanju kako biste umirili emotivne oluje i fizičku napetost; - angažuj, ne provociraj - neka vaše dete sasluša i razmisli, umesto da jednostavno reaguje; - tu je, razmrdaj ga - iskoristite fizičku aktivnost da promenite emotivno stanje svog deteta; - nek prođe oluja emocija - navodite svoje dete kada se nađe na talasu negativnih osećanja i naučite ga da su takva osećanja prolazna; - SSOM - naučite dete da obraća pažnju na senzacije, slike, osećanja i misli u sebi kako bi donosilo bolje odluke i bilo fleksibilnije; - konekcija kroz konflikt - iskoristite raspravu da uvedete empatiju i obezbedite veći socijalni uspeh. Pomoću jasno objašnjenih primera i strategija za prevazilaženje svakodnevnih problema prilagođenih svakom uzrastu, Razvoj dečjeg mozga pokazaće vam kako da doprinesete zdravijem emocionalnom i intelektualnom razvoju vašeg deteta i omogućite mu da živi uravnotežen život pun zdravih i smislenih veza.

Dodatne informacije

Izdavač Publik Praktikum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter