Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Lakše učenje uz zabavu i razmišljanje

Lakše učenje uz zabavu i razmišljanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-196-620-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K3515

Broj strana:

128

Težina:

266 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prve godine djetetova školovanja za cijelu su obitelj izrazito napeto doba. Tada je pred djetetom toliko toga novoga. Ono se mora snaći s drugim učenicima i s učiteljima, mirno sjediti te raditi svoje domaće zadaće. Uskoro je u prvom planu razmišljanje o uspješnosti. Dijete dobiva ocjene, ono mora odgovarati na pitanja umjesto da ih samo postavlja. Odluka o izboru škole u nastavku obrazovanja već rano stvara dodatni pritisak. Ne može svako dijete sa svime time izaći na kraj. Blokade u učenju, problemi s koncentracijom i motivacijom za mnoge su već u prvim godinama školovanja velik teret. Radost učenja koju svako dijete nosi u sebi počinje se gušiti, a katkad i potpuno odumire. Četvrt milijuna učenika i učenica u Njemačkoj svake godine ponavlja razred, a oko četiri milijuna na kraju polugodišta dobiva plavu omotnicu - prijetnju premještajem. Da školski sustavima utjecaja na spomenutu pojavu, posebno je pokazalo i istraživanje Pisa. Međutim, nitko ne uči samo u školi. Uzori u obitelji i oni među prijateljima često su za djecu daleko važniji. Vi kao roditelji možete poticati svoje dijete da u školu odlazi s veseljem i radošću te da povezuje rad i zadovoljstvo. Dijete posjeduje sposobnosti za to. Zašto, Inače, mnogi prvačići u svoje slobodno vrijeme uz najveće veselje nauče stotinu imena izmišljenih bića kao što su Pokemoni a u školi prolaze pakao učeći čitanje i pisanje?
Ova bi vam knjiga trebala pokazati kako djetetu između prvoga i otprilike šestoga razreda pomažete u učenju. Pritom nas ne zanima ŠTO, nego KAKO. U ovoj knjizi nećete naći matematičke zakonitosti niti gramatička pravila, već ćete saznati kako funkcionira jednostavno učenje. Pronaći ćete podosta savjeta o dobrom okružju za učenje kao i vježbe s kojima možete započeti odmah sada. Test o tipu učenika otkrit će vam kojim osjetilnim putevima vaše dijete najbolje uči. Osim toga, vidjet ćete i to kako se igrom mogu ukloniti blokade u učenju i problemi s koncentracijom, te kako se pažljivo mogu poticati pamćenje i rnoć opažanja.
Ova će vam knjiga na kraju dati osjećaj da ste dobili dozvolu za učenje za roditelje. Vama i vašem djetetu pri tome želimo samo jedno -puno zabave!

  • Prevodilac: Branka Kovačić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x215
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Prve godine djetetova školovanja za cijelu su obitelj izrazito napeto doba. Tada je pred djetetom toliko toga novoga. Ono se mora snaći s drugim učenicima i s učiteljima, mirno sjediti te raditi svoje domaće zadaće. Uskoro je u prvom planu razmišljanje o uspješnosti. Dijete dobiva ocjene, ono mora odgovarati na pitanja umjesto da ih samo postavlja. Odluka o izboru škole u nastavku obrazovanja već rano stvara dodatni pritisak. Ne može svako dijete sa svime time izaći na kraj. Blokade u učenju, problemi s koncentracijom i motivacijom za mnoge su već u prvim godinama školovanja velik teret. Radost učenja koju svako dijete nosi u sebi počinje se gušiti, a katkad i potpuno odumire. Četvrt milijuna učenika i učenica u Njemačkoj svake godine ponavlja razred, a oko četiri milijuna na kraju polugodišta dobiva plavu omotnicu - prijetnju premještajem. Da školski sustavima utjecaja na spomenutu pojavu, posebno je pokazalo i istraživanje Pisa. Međutim, nitko ne uči samo u školi. Uzori u obitelji i oni među prijateljima često su za djecu daleko važniji. Vi kao roditelji možete poticati svoje dijete da u školu odlazi s veseljem i radošću te da povezuje rad i zadovoljstvo. Dijete posjeduje sposobnosti za to. Zašto, Inače, mnogi prvačići u svoje slobodno vrijeme uz najveće veselje nauče stotinu imena izmišljenih bića kao što su Pokemoni a u školi prolaze pakao učeći čitanje i pisanje? Ova bi vam knjiga trebala pokazati kako djetetu između prvoga i otprilike šestoga razreda pomažete u učenju. Pritom nas ne zanima ŠTO, nego KAKO. U ovoj knjizi nećete naći matematičke zakonitosti niti gramatička pravila, već ćete saznati kako funkcionira jednostavno učenje. Pronaći ćete podosta savjeta o dobrom okružju za učenje kao i vježbe s kojima možete započeti odmah sada. Test o tipu učenika otkrit će vam kojim osjetilnim putevima vaše dijete najbolje uči. Osim toga, vidjet ćete i to kako se igrom mogu ukloniti blokade u učenju i problemi s koncentracijom, te kako se pažljivo mogu poticati pamćenje i rnoć opažanja. Ova će vam knjiga na kraju dati osjećaj da ste dobili dozvolu za učenje za roditelje. Vama i vašem djetetu pri tome želimo samo jedno -puno zabave!

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter