Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Kako D postaje R - logopedski priručnik

Kako D postaje R - logopedski priručnik

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-180-149-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4193

Broj strana:

88

Težina:

210 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Vodič kroz splet vježbi za postizanje ispravnog izgovora glasa R po verbotonalnoj metodi.

Priručnik je rezultat dugogodišnjeg iskustva i praktičnog rada obiju autorica temeljenih na postavkama verbotonalne metode po kojoj se provodi korekcija izgovora na Odjelu za logopediju Poliklinike SUVAG u Zagrebu. Namijenjen je ponajprije logopedima, ali i svima oni, bez obzira na dob, koji ne izgovaraju glas R ili ga izgovaraju iskrivljeno, a žele to ispraviti. Dobro će poslužiti i roditeljima djece koja pohađaju vježbe. Pisan je jednostavnim stilom, u želji da se tekst lako čita, a oblikovan je tako da odgovara svim korisničkim skupinama.

U prvome, teorijskom dijelu ukratko su opisane akustičke osobine glasa R, uobičlajeno vrijeme, usvajanje toga glasa, patologija izgovora, stupnjevi poremećaja i uzroci dostorzije glasa R - kako bi se dobio uvid u problem. U drugome su dijelu opširnije upute i terapijski postupci za pojedine faze korekcije, a u trećemu su prikazane pripremne vježbe za jačanje muskulature artikulatora. Priložen je i popis riječi i rečenica za korekciju glasa L, jer se u praksi često događa da se ne izgovoraju oba glasa (R i L) ili da je poremećen njihov izgovor. U ovome se tijelu navode i opisi terapijskim primjera iz prakse popraćeni komentarima.

Vježbe u ovoj knjizi temelje se na općim načelima rada u logopedskoj praksi, te će koristiti svima koji provode rehabilitaciju, bez obzira na metodu po kojoj rade.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Vodič kroz splet vježbi za postizanje ispravnog izgovora glasa R po verbotonalnoj metodi. Priručnik je rezultat dugogodišnjeg iskustva i praktičnog rada obiju autorica temeljenih na postavkama verbotonalne metode po kojoj se provodi korekcija izgovora na Odjelu za logopediju Poliklinike SUVAG u Zagrebu. Namijenjen je ponajprije logopedima, ali i svima oni, bez obzira na dob, koji ne izgovaraju glas R ili ga izgovaraju iskrivljeno, a žele to ispraviti. Dobro će poslužiti i roditeljima djece koja pohađaju vježbe. Pisan je jednostavnim stilom, u želji da se tekst lako čita, a oblikovan je tako da odgovara svim korisničkim skupinama. U prvome, teorijskom dijelu ukratko su opisane akustičke osobine glasa R, uobičlajeno vrijeme, usvajanje toga glasa, patologija izgovora, stupnjevi poremećaja i uzroci dostorzije glasa R - kako bi se dobio uvid u problem. U drugome su dijelu opširnije upute i terapijski postupci za pojedine faze korekcije, a u trećemu su prikazane pripremne vježbe za jačanje muskulature artikulatora. Priložen je i popis riječi i rečenica za korekciju glasa L, jer se u praksi često događa da se ne izgovoraju oba glasa (R i L) ili da je poremećen njihov izgovor. U ovome se tijelu navode i opisi terapijskim primjera iz prakse popraćeni komentarima. Vježbe u ovoj knjizi temelje se na općim načelima rada u logopedskoj praksi, te će koristiti svima koji provode rehabilitaciju, bez obzira na metodu po kojoj rade.

Dodatne informacije

Izdavač Alinea
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter