Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Tajne čišćenja organizma - zdrava glava

Tajne čišćenja organizma - zdrava glava

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-8540311-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4832

Broj strana:

129

Težina:

120 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,56 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Pomoć u slučaju upale grla, krajnika, kao i njihovo čišćenje i jačanje

1. Ispiranje grla vodom sa morskom solju (grgotanje po 3 - 4 puta odjedanput, više puta u toku dana)

2. Ispiranje grla glinenom vodicom. (1 č.k. gline na 1 čašu vode), od velike je koristi za čišćenje i jačanje sluzokože grla i krajnika. Radi se više puta dnevno

3. Mućkanje u ustima mješavine od: 2 čajne kašičice maslinovog i 1 čajne kašičice kantarionovog ulja, 10–15 min. Nakon toga ispljunuti i isprati usta - od velikog je značaja kako za jačanje sluzokože grla i usta, tako i za podsticaj njihovog čišćenja.

4. Žvakanje sasušene smole od bora, 10–15 minuta kada se nalazite u prirodi, a druga sredstva vam nisu dostupna - izvrstan je način jačanja i čišćenja grla.

5. Vježba položaj lava (kleknete na koljena, sjednete između stopala, ispravljenih leđa); napravite uobičajen, ne mnogo dubok udah - a na izdahu - istovremeno maksimalno isplaziti jezik, pokušavajući da dotaknete bradu, razrogačite oči, ispružiti ruke i maksimalno napregnete prste i podlaktice. Ostati u tom položaju nekolko sekundi - istovremeno praviti izdah do maksimuma. Značajno poboljšava dotok krvi prema grlu i značajno ubrzava proces ozdravljenja. Radi se odjedanput 3 - 4 puta više puta u toku dana. 0sobe sa visokim krvnim pritiskom, treba da obazrivo rade vježbu.

6. Lizanje meda sa tanjira – od ogromne je koristi za brže liječenje grla i čišćenje krajnika. Veliki tanjir se namaže po celoj površini tankim slojem meda, koji se zatim poliže. Značajno poboljšava protok krvi ka grlu, a uz to u djelovanje se uključuje ljekovito, lokalno i opšte dejstvo meda. Veoma moćan metod koji treba sprovoditi više puta dnevno.

7. Uzimanje mješavine soka limuna i meda (pola – pola), više puta dnevno.

  • Edicija: Zdrav život
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 115x195
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Pomoć u slučaju upale grla, krajnika, kao i njihovo čišćenje i jačanje 1. Ispiranje grla vodom sa morskom solju (grgotanje po 3 - 4 puta odjedanput, više puta u toku dana) 2. Ispiranje grla glinenom vodicom. (1 č.k. gline na 1 čašu vode), od velike je koristi za čišćenje i jačanje sluzokože grla i krajnika. Radi se više puta dnevno 3. Mućkanje u ustima mješavine od: 2 čajne kašičice maslinovog i 1 čajne kašičice kantarionovog ulja, 10–15 min. Nakon toga ispljunuti i isprati usta - od velikog je značaja kako za jačanje sluzokože grla i usta, tako i za podsticaj njihovog čišćenja. 4. Žvakanje sasušene smole od bora, 10–15 minuta kada se nalazite u prirodi, a druga sredstva vam nisu dostupna - izvrstan je način jačanja i čišćenja grla. 5. Vježba položaj lava (kleknete na koljena, sjednete između stopala, ispravljenih leđa); napravite uobičajen, ne mnogo dubok udah - a na izdahu - istovremeno maksimalno isplaziti jezik, pokušavajući da dotaknete bradu, razrogačite oči, ispružiti ruke i maksimalno napregnete prste i podlaktice. Ostati u tom položaju nekolko sekundi - istovremeno praviti izdah do maksimuma. Značajno poboljšava dotok krvi prema grlu i značajno ubrzava proces ozdravljenja. Radi se odjedanput 3 - 4 puta više puta u toku dana. 0sobe sa visokim krvnim pritiskom, treba da obazrivo rade vježbu. 6. Lizanje meda sa tanjira – od ogromne je koristi za brže liječenje grla i čišćenje krajnika. Veliki tanjir se namaže po celoj površini tankim slojem meda, koji se zatim poliže. Značajno poboljšava protok krvi ka grlu, a uz to u djelovanje se uključuje ljekovito, lokalno i opšte dejstvo meda. Veoma moćan metod koji treba sprovoditi više puta dnevno. 7. Uzimanje mješavine soka limuna i meda (pola – pola), više puta dnevno.

Dodatne informacije

Izdavač Goja
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter