Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Sve dijete svijeta: Kako odabrati dijetu u potpunosti prilagođenu vašim potrebama

Sve dijete svijeta: Kako odabrati dijetu u potpunosti prilagođenu vašim potrebama

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-14-0686-4

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K5814

Broj strana:

192

Težina:

828 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

39,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Snalazite li se teško u poplavi dijeta oko sebe? U mnoštvu je teško raspoznati pravu stvar, posebice ako svaka dijeta jamči gubitak težine, poboljšanje zdravlja ili pak pobjedu nad bolesti zbog čega svaki pokušaj rezultira zbunjenošću i razočarenjem, čak i kod najupornijih korisnika. Koliko ste dijeta dosad probali i kakvi su bili dugoročni rezultati? Mogućnost da ćete na kraju priče vratiti kilograme i dodati još nekoliko povrh početnog stanja više je nego realna.

Možda razmišljate da počnete jesti hranu koja štiti od bolesti, ili ćete pokušati dijetom koja pomaže u prevenciji i liječenju određenog stanja ili bolesti. Liječnik će vam možda predložiti da se hranite na način koji je blagotvoran za neko određeno stanje vašeg organizma, ali koliko je zapravo jednostavno planirati jelovnik prema posebnim potrebama?

Iscrpljujući tempo modernog života ne ostavlja dovoljno vremena za tjelovježbu. Istovremeno, s porastom gojaznosti među svjetskom populacijom sa svih nas strana bombardiraju navodno boljim načinima prehrane, dijetama, odabirom namirnica što pomažu u skidanju kilograma ili liječenju određenih bolesti. Kako odlučiti koje su informacije točne i kako ih najbolje iskoristiti?

Ova knjiga donosi informacije o 50 popularnih redukcijskih dijeta i 25 planova prehrane za očuvanje zdravlja i/ili borbu protiv bolesti. Njezin je cilj svakom čitatelju pomoći u odabiru dijete koja u potpunosti odgovara njegovoj osobnosti, načinu života i vrijednostima.

Sve su dijete podijeljene u dvije velike kategorije: redukcijske dijete i planovi prehrane za očuvanje zdravlja/borbu protiv bolesti. Iz poglavlja u poglavlje knjiga nudi kratku povijest svake dijete, njihove značajke i mehanizme funkcioniranja, argumente za i protiv te relativnu uspješnost. Kao dodatak, navedeni su izvori informacija poput internetskih stranica, knjiga, a ponuđeni su i primjeri jelovnika.

Uobičajeni, uz svaku dijetu vezani zdravi savjeti i okvirići uvažite ovo... pomažu u rušenju nekih mitova o dijetama, a tablice zabranjena hrana i dopuštena hrana podsjećaju što smijete, a što ne smijete jesti.

  • Prevodilac: Suzana Jagušt Kolevski
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 195x250
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Snalazite li se teško u poplavi dijeta oko sebe? U mnoštvu je teško raspoznati pravu stvar, posebice ako svaka dijeta jamči gubitak težine, poboljšanje zdravlja ili pak pobjedu nad bolesti zbog čega svaki pokušaj rezultira zbunjenošću i razočarenjem, čak i kod najupornijih korisnika. Koliko ste dijeta dosad probali i kakvi su bili dugoročni rezultati? Mogućnost da ćete na kraju priče vratiti kilograme i dodati još nekoliko povrh početnog stanja više je nego realna. Možda razmišljate da počnete jesti hranu koja štiti od bolesti, ili ćete pokušati dijetom koja pomaže u prevenciji i liječenju određenog stanja ili bolesti. Liječnik će vam možda predložiti da se hranite na način koji je blagotvoran za neko određeno stanje vašeg organizma, ali koliko je zapravo jednostavno planirati jelovnik prema posebnim potrebama? Iscrpljujući tempo modernog života ne ostavlja dovoljno vremena za tjelovježbu. Istovremeno, s porastom gojaznosti među svjetskom populacijom sa svih nas strana bombardiraju navodno boljim načinima prehrane, dijetama, odabirom namirnica što pomažu u skidanju kilograma ili liječenju određenih bolesti. Kako odlučiti koje su informacije točne i kako ih najbolje iskoristiti? Ova knjiga donosi informacije o 50 popularnih redukcijskih dijeta i 25 planova prehrane za očuvanje zdravlja i/ili borbu protiv bolesti. Njezin je cilj svakom čitatelju pomoći u odabiru dijete koja u potpunosti odgovara njegovoj osobnosti, načinu života i vrijednostima. Sve su dijete podijeljene u dvije velike kategorije: redukcijske dijete i planovi prehrane za očuvanje zdravlja/borbu protiv bolesti. Iz poglavlja u poglavlje knjiga nudi kratku povijest svake dijete, njihove značajke i mehanizme funkcioniranja, argumente za i protiv te relativnu uspješnost. Kao dodatak, navedeni su izvori informacija poput internetskih stranica, knjiga, a ponuđeni su i primjeri jelovnika. Uobičajeni, uz svaku dijetu vezani zdravi savjeti i okvirići uvažite ovo... pomažu u rušenju nekih mitova o dijetama, a tablice zabranjena hrana i dopuštena hrana podsjećaju što smijete, a što ne smijete jesti.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter