Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Kuvar zdrave ishrane - zimnica, poslastice, napici

Kuvar zdrave ishrane - zimnica, poslastice, napici

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-86813-05-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K4830

Broj strana:

126

Težina:

120 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,56 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ova knjiga obuhvata više oblasti – zimnicu, napitke i poslastice.

U suštini, o pripremanju klasične zimnice nemam mnogo lijepo mišljenje. Prvi razlog je obilje štetnih dodataka u obliku konzervanasa i drugih aditiva, soli, alkoholnog sirćeta, limuntusa i sl. koji veoma remete stanje ravnoteže u našem organizmu. Drugi razlog je mnogo vremena koje je potrebno za njeno pripremanje. Ali, uz određenu korekciju u načinu pripremanja zimnice možemo pripremiti zdrave proizvode u kojima ćemo uživati tokom zime.

U receptima iznetim u ovoj knjizi, naveo sam recepte zimnice koja se priprema bez štetnih sastojaka, ili sa njihovom minimalnom količinom, tako da se ti proizvodi mogu svrstati u paletu od relativno zdravih do najzdravijih.

Važno je da svako ima pravo na svoj izbor u životu, a cilj ovih knjiga je da vam pomogne u ostvarivanju vaših želja (u ovom slučaju kulinarskih) na što zdraviji način.

U nastavku slijede recepti za pripremanje zdrave hrane iz ove knjige.

Žele od višanja

Potrebno je:
- 100ml soka od višanja
- 2 č. k. agar–agara
- 1 šolja slatkih višanja bez koštica
- 2 č. k. meda

Sok i agar-agar pomiješati, dovesti do ključanja i kuvati 2 minuta sa otvorenim poklopcem. Skloniti sa šporeta, dodati med, promiješati i preliti njime višnje u činiji. Kada se malo prohladi, rashladiti u frižideru.

  • Edicija: Zdrav život
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 115x195
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova knjiga obuhvata više oblasti – zimnicu, napitke i poslastice. U suštini, o pripremanju klasične zimnice nemam mnogo lijepo mišljenje. Prvi razlog je obilje štetnih dodataka u obliku konzervanasa i drugih aditiva, soli, alkoholnog sirćeta, limuntusa i sl. koji veoma remete stanje ravnoteže u našem organizmu. Drugi razlog je mnogo vremena koje je potrebno za njeno pripremanje. Ali, uz određenu korekciju u načinu pripremanja zimnice možemo pripremiti zdrave proizvode u kojima ćemo uživati tokom zime. U receptima iznetim u ovoj knjizi, naveo sam recepte zimnice koja se priprema bez štetnih sastojaka, ili sa njihovom minimalnom količinom, tako da se ti proizvodi mogu svrstati u paletu od relativno zdravih do najzdravijih. Važno je da svako ima pravo na svoj izbor u životu, a cilj ovih knjiga je da vam pomogne u ostvarivanju vaših želja (u ovom slučaju kulinarskih) na što zdraviji način. U nastavku slijede recepti za pripremanje zdrave hrane iz ove knjige. Žele od višanja Potrebno je: - 100ml soka od višanja - 2 č. k. agar–agara - 1 šolja slatkih višanja bez koštica - 2 č. k. meda Sok i agar-agar pomiješati, dovesti do ključanja i kuvati 2 minuta sa otvorenim poklopcem. Skloniti sa šporeta, dodati med, promiješati i preliti njime višnje u činiji. Kada se malo prohladi, rashladiti u frižideru.

Dodatne informacije

Izdavač Goja
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter