Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Živeti duže i osećati se bolje uz pomoć vitamina

Živeti duže i osećati se bolje uz pomoć vitamina

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Linus Pauling


ISBN:

978-86-7348-053-1

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4668

Broj strana:

303

Težina:

650 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dvostruki nobelovac, Linus Pauling pripada najvećim naučnicima dvadesetog vijeka.

Ova knjiga popularne medicine plod je njegove erudicije, iskustava i rezultata brojnih istraživanja. Pauling je smatrao da se pravilnom ishranom, dodatnim vitaminima i ostalim zdravim navikama život može produžiti 20 do 30 godina.

U knjizi, korisnoj i za laike i za stručnjake, se razmatraju neki jednostavni i jeftini postupci koje svako može da usvoji da bi osigurao duži i kvalitetniji život.

Njegova osnovna poruka je da neke vitamine treba da uzimamo u znatno većim količinama no što ih možemo dobiti kroz hranu, ali zbog biološke individualnosti svako mora sam da odredi optimalnu dozu. Dokazano je da vitamini C i E djeluju u organizmu antivirusno i anti-kancerogeno.

U posebnim poglavljima objašnjena je preventivna i terapijska uloga vitamina C i drugih kod gripa, kardio-vaskularnih bolesti, alergija, artritisa, reumatizma, bolesti srca, mozga, oka, uha, usta, kao i djelovanje vitamina C na mišićnu aktivnost, zarastanje rana i odlaganje starenja.

Pauling je svoje teorije ispitivao prvo na sebi. Tokom poslednjih 30 godina svog dugog i plodnog života svakodnevno je uzimao ogromnu dozu od čak 18 grama, C vitamina i umro je u 94. godini, ostavši u dubokoj starosti nasmijan, optimističkog i vedrog duha.

  • Originalni naziv: How to Live Longer and...
  • Prevodilac: Verica Đaković
  • Edicija: Telesni Hram
  • Izdanje: 1
  • Godina: 1998
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Dvostruki nobelovac, Linus Pauling pripada najvećim naučnicima dvadesetog vijeka. Ova knjiga popularne medicine plod je njegove erudicije, iskustava i rezultata brojnih istraživanja. Pauling je smatrao da se pravilnom ishranom, dodatnim vitaminima i ostalim zdravim navikama život može produžiti 20 do 30 godina. U knjizi, korisnoj i za laike i za stručnjake, se razmatraju neki jednostavni i jeftini postupci koje svako može da usvoji da bi osigurao duži i kvalitetniji život. Njegova osnovna poruka je da neke vitamine treba da uzimamo u znatno većim količinama no što ih možemo dobiti kroz hranu, ali zbog biološke individualnosti svako mora sam da odredi optimalnu dozu. Dokazano je da vitamini C i E djeluju u organizmu antivirusno i anti-kancerogeno. U posebnim poglavljima objašnjena je preventivna i terapijska uloga vitamina C i drugih kod gripa, kardio-vaskularnih bolesti, alergija, artritisa, reumatizma, bolesti srca, mozga, oka, uha, usta, kao i djelovanje vitamina C na mišićnu aktivnost, zarastanje rana i odlaganje starenja. Pauling je svoje teorije ispitivao prvo na sebi. Tokom poslednjih 30 godina svog dugog i plodnog života svakodnevno je uzimao ogromnu dozu od čak 18 grama, C vitamina i umro je u 94. godini, ostavši u dubokoj starosti nasmijan, optimističkog i vedrog duha.

    Dodatne informacije

    Izdavač Esotheria
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter