Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Zdravlje žene

Zdravlje žene

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-82363-48-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

K4851

Broj strana:

181

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Zdravlje je neophodno svima, a ženama čak dvostruko. Bolesna žena - to je nevolja za nju samu ali i za cijelu porodicu. Zdravlje žene mora biti na prvom mjestu.

Bez obzira na to što je ženski organizam otporniji od muškog organizma, on trpi znatno veće fiziološko opterećenje. Ako se tom opterećenju doda neki štetan faktor, organizam žene se veoma brzo uništava. Statistički podaci iz osamdesetih godina prošlog vijeka u visokorazvijenoj zemlji, kao što su Sjedinjene Američke Države, pokazuju zabrinjavajuće stanje zdravlja žena.

- Od anemije pati 15% žena koje imaju menstruaciju i 30% trudnica.

Samo 15% žena ima zdravo srce. U dobu od 45 do 64 godine svaka deveta žena ima neko srčano-vaskularno oboljenje, a kod žena starijih od 65 godina - svaka treća.

Vaginalne infekcije se godišnje javljaju kod četiri do sedam miliona žena.

Varikozno proširenje vena ima svaka peta žena.

Od upale karličnih organa svake godine boluje milion žena, a polovina od njih više ne može da rađa.

Cistično-fibrozna mastopatija postoji kod 50% žena. U jednom ili drugom periodu kod njih se javljaju bolovi u grudima.

Menopauza štetno utiče na zdravlje 75% žena.

Predmenstrualni sindrom u jednom ili drugom stepenu uočava se kod svake žene.

Od oboljenja štitaste žljezde pate milioni žena.

Žene pet puta češće boluju od anurije (nezadržavanja mokraće) nego muškarci.

Osteoporoza je uočena kod dvadeset pet miliona Amerikanki.

Od endometritisa - unutrašnjeg zapaljenja materice umre do 2% žena, ne dočekavši menopauzu.

Različiti benigni tumori - fibromi, miomi, fibromiomi - postoje kod 20% žena starijih od 35 godina.

Cistitis zauzima drugo mesto poslije prehlada. Žene od njega obolijevaju 25 puta češće nego muškarci!

Rak dojke svake godine napadne 175 000 žena, od kojih 25% umire.

Od raznih oblika hroničnog umora pati 28% žena.

A koliko žena pati i strada od raznog iživljavanja nad njima, od varvarskih metoda zaštite protiv začeća, od svojih štetnih navika i neznanja o zdravlju!

Možete postaviti potpuno umjesno pitanje: zdravlje žene je tema kojom se bave ljekari u celijom svijetu, ma gdje da dođete? Odgovaram: tradicionalni pristup medicini sastoji se u tome, da se odstrane simptomi oboljenja, a ne da se ono izleči. Medicina je grana proizvodnje kao i sve ostale: njoj je potreban novac od njenih klijenata. Što je više oboljelih, veći je procvat te grane (proizvodnja lijekova, vršenje raznih operacija, više ljekara), pa i veći profit. Ja predlažem ženama prirodne metode koji omogućavaju da se bolest pobijedi, da se organizam obnovi i čak da se podmladi.

  • Prevodilac: Mahmut Šehić
  • Edicija: Osnovi zdravlja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x195
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zdravlje je neophodno svima, a ženama čak dvostruko. Bolesna žena - to je nevolja za nju samu ali i za cijelu porodicu. Zdravlje žene mora biti na prvom mjestu. Bez obzira na to što je ženski organizam otporniji od muškog organizma, on trpi znatno veće fiziološko opterećenje. Ako se tom opterećenju doda neki štetan faktor, organizam žene se veoma brzo uništava. Statistički podaci iz osamdesetih godina prošlog vijeka u visokorazvijenoj zemlji, kao što su Sjedinjene Američke Države, pokazuju zabrinjavajuće stanje zdravlja žena. - Od anemije pati 15% žena koje imaju menstruaciju i 30% trudnica. Samo 15% žena ima zdravo srce. U dobu od 45 do 64 godine svaka deveta žena ima neko srčano-vaskularno oboljenje, a kod žena starijih od 65 godina - svaka treća. Vaginalne infekcije se godišnje javljaju kod četiri do sedam miliona žena. Varikozno proširenje vena ima svaka peta žena. Od upale karličnih organa svake godine boluje milion žena, a polovina od njih više ne može da rađa. Cistično-fibrozna mastopatija postoji kod 50% žena. U jednom ili drugom periodu kod njih se javljaju bolovi u grudima. Menopauza štetno utiče na zdravlje 75% žena. Predmenstrualni sindrom u jednom ili drugom stepenu uočava se kod svake žene. Od oboljenja štitaste žljezde pate milioni žena. Žene pet puta češće boluju od anurije (nezadržavanja mokraće) nego muškarci. Osteoporoza je uočena kod dvadeset pet miliona Amerikanki. Od endometritisa - unutrašnjeg zapaljenja materice umre do 2% žena, ne dočekavši menopauzu. Različiti benigni tumori - fibromi, miomi, fibromiomi - postoje kod 20% žena starijih od 35 godina. Cistitis zauzima drugo mesto poslije prehlada. Žene od njega obolijevaju 25 puta češće nego muškarci! Rak dojke svake godine napadne 175 000 žena, od kojih 25% umire. Od raznih oblika hroničnog umora pati 28% žena. A koliko žena pati i strada od raznog iživljavanja nad njima, od varvarskih metoda zaštite protiv začeća, od svojih štetnih navika i neznanja o zdravlju! Možete postaviti potpuno umjesno pitanje: zdravlje žene je tema kojom se bave ljekari u celijom svijetu, ma gdje da dođete? Odgovaram: tradicionalni pristup medicini sastoji se u tome, da se odstrane simptomi oboljenja, a ne da se ono izleči. Medicina je grana proizvodnje kao i sve ostale: njoj je potreban novac od njenih klijenata. Što je više oboljelih, veći je procvat te grane (proizvodnja lijekova, vršenje raznih operacija, više ljekara), pa i veći profit. Ja predlažem ženama prirodne metode koji omogućavaju da se bolest pobijedi, da se organizam obnovi i čak da se podmladi.

Dodatne informacije

Izdavač Prometej
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter