Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

100 Montesori aktivnosti za najmlađe 1-4 godine

100 Montesori aktivnosti za najmlađe 1-4 godine

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ev Erman


ISBN:

9788660354855

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M7039

Broj strana:

224

Težina:

335 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Montesori pedagogija posmatra dete kao zasebnu ličnost, koju treba da pratimo na njenom putu osamostaljenja, poštujući detetovu želju da uči i radi stvari samo.

Posmatrajući decu, Marija Montesori shvatila je kako može da im se pomogne u njihovom formiranju korišćenjem prigodnih pomoćnih sredstava koja su tome namenjena.

Dete od nas traži da mu pomognemo da nešto uradi samo i da poštujemo njegov ritam. Kao odgovor na to, Montesori pedagogija stavlja dete u središte svega - ne praveći, uprkos tome, od njega malog kralja. Ovo znači da je potrebno razmotriti i mesto odrasle osobe: ona postaje pratilac deteta, vaspitač koji ga ne posmatra kao komad gline koji treba uobličiti. Naprotiv, dete poseduje ogroman potencijal energije i kreativnosti koji je prisutan odmah nakon rođenja i koji je samo potrebno probuditi. Tako dete, ako se nalazi u odgovarajućem okruženju, uči samostalno, na način koji je prirodan i ispunjen radošću. Ipak, učešće roditelja i vaspitača je neophodno jer sve ovo ne znači da dete treba prepustiti samom sebi.

Sve do šeste godine dete karakteriše velika sposobnost apsorbovanja svega što ga okružuje. Taj upijajuću um omogućava detetu da se prilagodi okruženju i da bez napora stiče znanja.

U ovoj knjizi iznete su najznačajnije ideje Montesori pedagogije i predložene sledeće aktivnosti za:

- praćenje buđenja interesovanja kod deteta i njegovog shvatanja sveta;
- pomaganje detetu da nauči da brine o sebi i svom okruženju;
- obezbeđivanje detetu prilika da se skoncentriše i da radi nešto svojim rukama;
- pripremanje materijala i okruženja koje je prilagođeno detetovim sposobnostima

  • Prevodilac: Milica Simić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 147x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Montesori pedagogija posmatra dete kao zasebnu ličnost, koju treba da pratimo na njenom putu osamostaljenja, poštujući detetovu želju da uči i radi stvari samo. Posmatrajući decu, Marija Montesori shvatila je kako može da im se pomogne u njihovom formiranju korišćenjem prigodnih pomoćnih sredstava koja su tome namenjena. Dete od nas traži da mu pomognemo da nešto uradi samo i da poštujemo njegov ritam. Kao odgovor na to, Montesori pedagogija stavlja dete u središte svega - ne praveći, uprkos tome, od njega malog kralja. Ovo znači da je potrebno razmotriti i mesto odrasle osobe: ona postaje pratilac deteta, vaspitač koji ga ne posmatra kao komad gline koji treba uobličiti. Naprotiv, dete poseduje ogroman potencijal energije i kreativnosti koji je prisutan odmah nakon rođenja i koji je samo potrebno probuditi. Tako dete, ako se nalazi u odgovarajućem okruženju, uči samostalno, na način koji je prirodan i ispunjen radošću. Ipak, učešće roditelja i vaspitača je neophodno jer sve ovo ne znači da dete treba prepustiti samom sebi. Sve do šeste godine dete karakteriše velika sposobnost apsorbovanja svega što ga okružuje. Taj upijajuću um omogućava detetu da se prilagodi okruženju i da bez napora stiče znanja. U ovoj knjizi iznete su najznačajnije ideje Montesori pedagogije i predložene sledeće aktivnosti za: - praćenje buđenja interesovanja kod deteta i njegovog shvatanja sveta; - pomaganje detetu da nauči da brine o sebi i svom okruženju; - obezbeđivanje detetu prilika da se skoncentriše i da radi nešto svojim rukama; - pripremanje materijala i okruženja koje je prilagođeno detetovim sposobnostima

Dodatne informacije

Izdavač Publik Praktikum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter