Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Zdrava ishrana za neupućene

Zdrava ishrana za neupućene

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7555-268-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3541

Broj strana:

376

Težina:

484 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

34,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova knjiga je izvor informacija koje su vam potrebne da biste pravili pametne izbore u ishrani, poboljšali navike u ishrani i zadovoljili potrebe za hranom - bilo da jedete meso ili da ste vegetarijanac. Neke stvari koje ćete pročitati predstavljaju osnove: definicije vitamina, minerala, proteina, masti i vode. Takođe, ovdje ćete naći savjete o sastavljanju liste za kupovinu korisnih namirnica i o tome kako da pripremite tako dobre obroke da ćete jedva čekati da ih pojedete.

Za one koji ne znaju ništa o ishrani, ova knjiga je odličan početak. S druge strane, upućenijima će knjiga osvježiti znanja o ishrani i obavjestiti ih šta se sve desilo otkad su poslednji put pregledali tabelu kalorijskih vrjednosti namirnica.

Otkrijte kako da:

- tumačite etikete na ambalaži prehrambenih proizvoda
- razlikujete dobre i loše masnoće
- pripremate ukusne, hranljive obroke
- izaberete efikasan režim za smanjenje tjelesne težine
- očuvate hranljive sastojke namirnica prilikom kuvanja
- ne podlegnete zamkama obedovanja u restoranu

Sadržaj

Uvod

Poglavlje 1: Šta je uopšte ishrana?

Poglavlje 2: Sistem organa za varenje: fabrika za preradu hrane koja radi non-stop

Poglavlje 3: Kalorije: jedinice energije

Poglavlje 4: Koliko hrane vam je potrebno?

Poglavlje 5: Priča o dodacima u ishrani

Poglavlje 6: Taj moćni protein

Poglavlje 7: Prava istina o mastima i holesterolu

Poglavlje 8: Ugljeni hidrati: složena priča

Poglavlje 9: Alkohol: drugo lice grožđa i žitarica

Poglavlje 10: Okrepljujući vitamini

Poglavlje 11: Moćni minerali

Poglavlje 12: čudesne fitohemikalije

Poglavlje 13: Vodoskoci

Poglavlje 14: Zašto jedete kad jedete

Poglavlje 15: Zašto volite hranu koju volite

Poglavlje 16: Šta je zdrava ishrana?

Poglavlje 17: Pametni izbori u ishrani

Poglavlje 18: Zamke obedovanja van kuće

Poglavlje 19: Šta je obrada hrane?

Poglavlje 20: Kuvanje i ishrana

Poglavlje 21: Šta se dešava kada se hrana zamrzne, stavi u konzervu, osuši ili ozrači

Poglavlje 22: Blagotvoran uticaj hemije na hranu

Poglavlje 23: Kada zbog obroka dobijete ospice

Poglavlje 24: Hrana i raspoloženje

Poglavlje 25: Interakcija hrane i lijekova

Poglavlje 26: Hrana kao lijek

Poglavlje 27: Deset Web lokacija o ishrani

Poglavlje 28: Deset najboljih

Poglavlje 29: Deset načina da srežete kalorije

Indeks

  • Originalni naziv: Nutrition For Dummies...
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 162x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova knjiga je izvor informacija koje su vam potrebne da biste pravili pametne izbore u ishrani, poboljšali navike u ishrani i zadovoljili potrebe za hranom - bilo da jedete meso ili da ste vegetarijanac. Neke stvari koje ćete pročitati predstavljaju osnove: definicije vitamina, minerala, proteina, masti i vode. Takođe, ovdje ćete naći savjete o sastavljanju liste za kupovinu korisnih namirnica i o tome kako da pripremite tako dobre obroke da ćete jedva čekati da ih pojedete. Za one koji ne znaju ništa o ishrani, ova knjiga je odličan početak. S druge strane, upućenijima će knjiga osvježiti znanja o ishrani i obavjestiti ih šta se sve desilo otkad su poslednji put pregledali tabelu kalorijskih vrjednosti namirnica. Otkrijte kako da: - tumačite etikete na ambalaži prehrambenih proizvoda - razlikujete dobre i loše masnoće - pripremate ukusne, hranljive obroke - izaberete efikasan režim za smanjenje tjelesne težine - očuvate hranljive sastojke namirnica prilikom kuvanja - ne podlegnete zamkama obedovanja u restoranu Sadržaj Uvod Poglavlje 1: Šta je uopšte ishrana? Poglavlje 2: Sistem organa za varenje: fabrika za preradu hrane koja radi non-stop Poglavlje 3: Kalorije: jedinice energije Poglavlje 4: Koliko hrane vam je potrebno? Poglavlje 5: Priča o dodacima u ishrani Poglavlje 6: Taj moćni protein Poglavlje 7: Prava istina o mastima i holesterolu Poglavlje 8: Ugljeni hidrati: složena priča Poglavlje 9: Alkohol: drugo lice grožđa i žitarica Poglavlje 10: Okrepljujući vitamini Poglavlje 11: Moćni minerali Poglavlje 12: čudesne fitohemikalije Poglavlje 13: Vodoskoci Poglavlje 14: Zašto jedete kad jedete Poglavlje 15: Zašto volite hranu koju volite Poglavlje 16: Šta je zdrava ishrana? Poglavlje 17: Pametni izbori u ishrani Poglavlje 18: Zamke obedovanja van kuće Poglavlje 19: Šta je obrada hrane? Poglavlje 20: Kuvanje i ishrana Poglavlje 21: Šta se dešava kada se hrana zamrzne, stavi u konzervu, osuši ili ozrači Poglavlje 22: Blagotvoran uticaj hemije na hranu Poglavlje 23: Kada zbog obroka dobijete ospice Poglavlje 24: Hrana i raspoloženje Poglavlje 25: Interakcija hrane i lijekova Poglavlje 26: Hrana kao lijek Poglavlje 27: Deset Web lokacija o ishrani Poglavlje 28: Deset najboljih Poglavlje 29: Deset načina da srežete kalorije Indeks

Dodatne informacije

Izdavač Mikro knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter