Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Zbirka zakona i propisa iz građevinarstva

Zbirka zakona i propisa iz građevinarstva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-395-0444-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

V1718

Broj strana:

1000

Težina:

1800 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

104,70 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

Namjera priređivača odnosila se na presložnjavanje važećih zakona i propisa, sa tačke korišćenja privrednog društva u građevinarstvu ili preduzetnika građevinara, kako bi se mogli preglednije i lakše koristiti. Pojava ove zbirke zakona u velikoj mjeri će uticati na poboljšanje sadašnjeg stanja u ovoj sferi, s obzirom na zastarjele priručnike i zbirke koji se bave ovom tematikom.

Nepostojanje adekvatne literature koja bi na jasan i koncizan način umjela da riješi pravna pitanja iz oblasti građevinarstva, doprinjelo je stvaranju konfuzija prilikom rješavnaja određenih pitanja i donošenja stručnih odluka. Upravo iz tih razloga, pojava zbirke zakona i propisa koja je pred nama, predstavlja značajan događaj, kako za pravna lica, tako i za sve osobe zainteresovane za građevinarstvo.

U prvom dijelu zbirke tretira se rođenje privrednog društva u građevinarstvu i preduzetnika građevinara, pa sve do njihove pravne smrti.

U drugom dijelu tretira se sticanje svojine - kupoprodaja, razmjena i gradnja.

U trećem dijelu se nalaze sledeći dijelovi: zaštita na radu u građevinarstvu, zaštita od požara, zaštita životne sredine.

Korisnici ovog praktikuma su, prvenstveno i svakodnevno, građevinska preduzeća, preduzimači i svi drugi građevinski uposlenici koji žele da se podsjete ili da nauče tekstove zakona ili propisa. Takođe, i pravnici svih profesionalnih opredjeljenja mogu da pronađu svoje polje interesovanja.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x150
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Namjera priređivača odnosila se na presložnjavanje važećih zakona i propisa, sa tačke korišćenja privrednog društva u građevinarstvu ili preduzetnika građevinara, kako bi se mogli preglednije i lakše koristiti. Pojava ove zbirke zakona u velikoj mjeri će uticati na poboljšanje sadašnjeg stanja u ovoj sferi, s obzirom na zastarjele priručnike i zbirke koji se bave ovom tematikom. Nepostojanje adekvatne literature koja bi na jasan i koncizan način umjela da riješi pravna pitanja iz oblasti građevinarstva, doprinjelo je stvaranju konfuzija prilikom rješavnaja određenih pitanja i donošenja stručnih odluka. Upravo iz tih razloga, pojava zbirke zakona i propisa koja je pred nama, predstavlja značajan događaj, kako za pravna lica, tako i za sve osobe zainteresovane za građevinarstvo. U prvom dijelu zbirke tretira se rođenje privrednog društva u građevinarstvu i preduzetnika građevinara, pa sve do njihove pravne smrti. U drugom dijelu tretira se sticanje svojine - kupoprodaja, razmjena i gradnja. U trećem dijelu se nalaze sledeći dijelovi: zaštita na radu u građevinarstvu, zaštita od požara, zaštita životne sredine. Korisnici ovog praktikuma su, prvenstveno i svakodnevno, građevinska preduzeća, preduzimači i svi drugi građevinski uposlenici koji žele da se podsjete ili da nauče tekstove zakona ili propisa. Takođe, i pravnici svih profesionalnih opredjeljenja mogu da pronađu svoje polje interesovanja.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter