Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!Slika knjizicaProizvoda u bazi

27.023

Facebook slicica

Katalog

Zbirka riješenih zadataka iz elementarne matematike

Zbirka riješenih zadataka iz elementarne matematike

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-31-332-5

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M6932

Broj strana:

279

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Zbirka riješenih zadataka iz elementarne matematike, prvenstveno je namijenjena maturantima za pripremu prijemnih ispita na tehničkim fakultetima i na prirodno-matematičkom fakultetu. Također, namjenjena je i učenicima srednjih škola za pripremu maturskog ispita iz predmeta matematika. Naravno, ovu Zbirku mogu koristit svi učenici kako bi što bolje savladali predmet matematika.

Zadaci su tako birani, da u potpunosti pokrivaju oblasti koje budu na kvalifikacionim ispitima za upis na Fakultete i maturskim ispitima u srednjim školama. Namjera nam je da zadaci svojom težinom zadvolje interesovanja i zahtjeve svih učenika, posebno učenika koji su razvili afinitet prema prirodnim i matematičkim naukama.
Zadaci su raspoređeni u petnaest oblasti, a to su: Algebarski izrazi, Stepeni i korijeni, Funkcija, Linearne jednačine i nejednačine, Sistemi linearnih jednačina, Kvadratna funkcija, Apsolutna vrijednost, Iracionalne jednačine i nejednačine, Eksponencijalna funkcija, Logaritmi, Trigonometrija, Skup kompleksnih brojeva, Planimetrija i stereormetrija, Analitička geometrija, Aritmetički i geometrijski niz. Svi zadaci su riješeni u potpunosti, sa pripadajućim pojašnjenjima i graficima.

Nadamo se da će Zbirka riješenih zadataka iz elementarne matematike, biti od koristi učenicima koji traže nešto više od onoga što nalaze u knjigama i zbirkama za redovnu nastavu iz matematike, te im omogućiti kompletno utvrđivanje, ponavljanje i samostalno vježbanje.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Zbirka riješenih zadataka iz elementarne matematike, prvenstveno je namijenjena maturantima za pripremu prijemnih ispita na tehničkim fakultetima i na prirodno-matematičkom fakultetu. Također, namjenjena je i učenicima srednjih škola za pripremu maturskog ispita iz predmeta matematika. Naravno, ovu Zbirku mogu koristit svi učenici kako bi što bolje savladali predmet matematika. Zadaci su tako birani, da u potpunosti pokrivaju oblasti koje budu na kvalifikacionim ispitima za upis na Fakultete i maturskim ispitima u srednjim školama. Namjera nam je da zadaci svojom težinom zadvolje interesovanja i zahtjeve svih učenika, posebno učenika koji su razvili afinitet prema prirodnim i matematičkim naukama. Zadaci su raspoređeni u petnaest oblasti, a to su: Algebarski izrazi, Stepeni i korijeni, Funkcija, Linearne jednačine i nejednačine, Sistemi linearnih jednačina, Kvadratna funkcija, Apsolutna vrijednost, Iracionalne jednačine i nejednačine, Eksponencijalna funkcija, Logaritmi, Trigonometrija, Skup kompleksnih brojeva, Planimetrija i stereormetrija, Analitička geometrija, Aritmetički i geometrijski niz. Svi zadaci su riješeni u potpunosti, sa pripadajućim pojašnjenjima i graficima. Nadamo se da će Zbirka riješenih zadataka iz elementarne matematike, biti od koristi učenicima koji traže nešto više od onoga što nalaze u knjigama i zbirkama za redovnu nastavu iz matematike, te im omogućiti kompletno utvrđivanje, ponavljanje i samostalno vježbanje.

Dodatne informacije

Izdavač Off-set
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter