Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Zavođenje djeteta

Zavođenje djeteta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-201-453-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2173

Broj strana:

351

Težina:

641 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

50,30 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Christiane Sanderson čitatelju pruža uvid u tipičan razvoj dječje seksualnosti te roditeljima i učiteljima otkriva kako će ga razlikovati od atipičnog seksualnog razvoja i prepoznati znakove koji upućuju na seksualno zlostavljanje.

Autorica potanko informira o zlostavljačima i otkriva kako se zaštititi od njihovih pokušaja da se djetetu približe putem postupka obrađivanja djece, roditelja i ostalih odraslih osoba. Tu su i najnovije informacije o uporabi Interneta te mobilnih telefona u seksualnom zlostavljanju.

Roditelji, učitelji i stručnjaci u ovoj će knjizi pronaći točna saznanja i praktične smjernice koje će im omogućiti da se suprotstave prijetnjama s kojima bi se njihova djeca mogla suočiti te poduzmu praktične korake kako bi ih zaštitili.

Christiane Sanderson predaje psihologiju na Birkbeck koledžu Londonskog sveučilišta te radi kao savjetnica u Školi psihologije i terapeutskih istraživanja pri Sveučilištu Surreyja, Roehampton. Ima petnaestogodišnje iskustvo u radu sa seksualno zlostavljanom djecom - vodila je radionice za roditelje, učitelje, socijalne radnike, medicinske sestre, psihoterapeute i savjetnike kako bi proširila znanje i svijest o seksualnom zlostavljanju djece. Objavila je knjigu Savjetovanje odraslih žrtava seksualnog zlostavljanja u djetinjstvu.

  • Originalni naziv: The Seduction of Children...
  • Prevodilac: Aleksandra Mihaljević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Christiane Sanderson čitatelju pruža uvid u tipičan razvoj dječje seksualnosti te roditeljima i učiteljima otkriva kako će ga razlikovati od atipičnog seksualnog razvoja i prepoznati znakove koji upućuju na seksualno zlostavljanje. Autorica potanko informira o zlostavljačima i otkriva kako se zaštititi od njihovih pokušaja da se djetetu približe putem postupka obrađivanja djece, roditelja i ostalih odraslih osoba. Tu su i najnovije informacije o uporabi Interneta te mobilnih telefona u seksualnom zlostavljanju. Roditelji, učitelji i stručnjaci u ovoj će knjizi pronaći točna saznanja i praktične smjernice koje će im omogućiti da se suprotstave prijetnjama s kojima bi se njihova djeca mogla suočiti te poduzmu praktične korake kako bi ih zaštitili. Christiane Sanderson predaje psihologiju na Birkbeck koledžu Londonskog sveučilišta te radi kao savjetnica u Školi psihologije i terapeutskih istraživanja pri Sveučilištu Surreyja, Roehampton. Ima petnaestogodišnje iskustvo u radu sa seksualno zlostavljanom djecom - vodila je radionice za roditelje, učitelje, socijalne radnike, medicinske sestre, psihoterapeute i savjetnike kako bi proširila znanje i svijest o seksualnom zlostavljanju djece. Objavila je knjigu Savjetovanje odraslih žrtava seksualnog zlostavljanja u djetinjstvu.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter