Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Zaveštanje

Zaveštanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-505-1989-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K7084

Broj strana:

275

Težina:

293 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,70 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Priča ovog uzbudljivog romana proteže se kroz nekoliko vijekova briljantno povezujući dvije žene - savremenu spisateljicu koja živi i radi u srcu modernog akademskog svijeta i smjelu mladu Sijuks Indijanku koja je živjela u osamnaestom vijeku. Rezultat je nezaboravna priča o hrabrosti i suočavanju s nepoznatim.

U svojoj trideset osmoj godini, Bridžit Nikolson ima posao koji joj se sviđa, muškarca kojeg voli i knjigu o pokretu za prava žena koju će završiti - jednog dana. Jednog dana je Bridžitina mantra. Jednog dana će ona i Ted, zvijezda arheološkog svijeta u usponu, definisati svoju vezu. Jednog dana će imati djecu. Jednog dana će ona prestati da igra na sigurno. A onda se, jednog sniježnog dana u Bostonu, Bridžitin život iz korijena promeni. Najednom, mijenja se sve ono na šta je računala, i ona počinje da preispituje izbore koje je u životu napravila.

Boreći se da uhvati kormilo i pronađe novi put, Bridžit pristaje da pomogne svojoj majci u radu na porodičnom rodoslovu. U Biblioteci porodične istorije u Solt Lejk Sitiju, dolazi do nevjerovatnog otkrića - koje seže čak do francuske aristokratije. Kako je Bridžitina tajanstvena pretkinja, Vačivi iz plemena Dakota Sijuksa, stigla s Velike ravnice do dvora Luja XVI i Marije Antoanete - i u naručje francuskog markiza? Kako se udala i postala član Bridžitine porodice? Kakvu nevjerovatnu istinu skrivaju tragovi razasuti po nekoliko vijekova starim arhivama?

  • Originalni naziv: Legacy
  • Prevodilac: Gordana Bogičević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Priča ovog uzbudljivog romana proteže se kroz nekoliko vijekova briljantno povezujući dvije žene - savremenu spisateljicu koja živi i radi u srcu modernog akademskog svijeta i smjelu mladu Sijuks Indijanku koja je živjela u osamnaestom vijeku. Rezultat je nezaboravna priča o hrabrosti i suočavanju s nepoznatim. U svojoj trideset osmoj godini, Bridžit Nikolson ima posao koji joj se sviđa, muškarca kojeg voli i knjigu o pokretu za prava žena koju će završiti - jednog dana. Jednog dana je Bridžitina mantra. Jednog dana će ona i Ted, zvijezda arheološkog svijeta u usponu, definisati svoju vezu. Jednog dana će imati djecu. Jednog dana će ona prestati da igra na sigurno. A onda se, jednog sniježnog dana u Bostonu, Bridžitin život iz korijena promeni. Najednom, mijenja se sve ono na šta je računala, i ona počinje da preispituje izbore koje je u životu napravila. Boreći se da uhvati kormilo i pronađe novi put, Bridžit pristaje da pomogne svojoj majci u radu na porodičnom rodoslovu. U Biblioteci porodične istorije u Solt Lejk Sitiju, dolazi do nevjerovatnog otkrića - koje seže čak do francuske aristokratije. Kako je Bridžitina tajanstvena pretkinja, Vačivi iz plemena Dakota Sijuksa, stigla s Velike ravnice do dvora Luja XVI i Marije Antoanete - i u naručje francuskog markiza? Kako se udala i postala član Bridžitine porodice? Kakvu nevjerovatnu istinu skrivaju tragovi razasuti po nekoliko vijekova starim arhivama?

Dodatne informacije

Izdavač Evro Giunti
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter