Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

ŽARA PUNA RIČI, pisme, ćakule i glosari spliski

ŽARA PUNA RIČI, pisme, ćakule i glosari spliski

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ranko Mladina


ISBN:

978-953-0-61260-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2778

Broj strana:

240

Težina:

616 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

44,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U vremenu kada splitski govor veoma teško odolijeva utjecaju dijalekata obližnjih krajeva i sve se više približava štokavskome, Ranko Mladina pokušava oteti zaboravu mnoge nijanse autentičnoga splitskoga govora. Otvarajući škrinje svojega osobnog sjećanja, u stihovima i prozi bilježi anegdote i uspomene, približava nam mirise i okuse, temperament i humor splitskog mentaliteta. Čitajući ovu knjigu ispod svake pisme pronaći ćemo mali tumač. Prepoznat ćemo riječi koje možda i nisu dio našega govora, ali su nam bliske. Tko ne zna za picigin, balun, postole i špigete? Te su riječi samo mali dio bogatoga etimologijskog rječnika riječi, izraza i izvedenica splitskoga govora koji se nalazi na kraju knjige.

Iz pogovora..
S blagim osmijehom na usnama i tihom glazbom zvonkoga jezika u ušima, čitam ove „pjesničko-prozne memoare“ Razoružala me autorova iskrenost, razoružali su me neki već poznati osjećaji i poznata mjesta, razoružala me ljubav i skrb za „lipom domaćom riči“, ukratko, razoružala me ova žara koja miriše na život.
Magdalena Nigoević

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U vremenu kada splitski govor veoma teško odolijeva utjecaju dijalekata obližnjih krajeva i sve se više približava štokavskome, Ranko Mladina pokušava oteti zaboravu mnoge nijanse autentičnoga splitskoga govora. Otvarajući škrinje svojega osobnog sjećanja, u stihovima i prozi bilježi anegdote i uspomene, približava nam mirise i okuse, temperament i humor splitskog mentaliteta. Čitajući ovu knjigu ispod svake pisme pronaći ćemo mali tumač. Prepoznat ćemo riječi koje možda i nisu dio našega govora, ali su nam bliske. Tko ne zna za picigin, balun, postole i špigete? Te su riječi samo mali dio bogatoga etimologijskog rječnika riječi, izraza i izvedenica splitskoga govora koji se nalazi na kraju knjige. Iz pogovora.. S blagim osmijehom na usnama i tihom glazbom zvonkoga jezika u ušima, čitam ove „pjesničko-prozne memoare“ Razoružala me autorova iskrenost, razoružali su me neki već poznati osjećaji i poznata mjesta, razoružala me ljubav i skrb za „lipom domaćom riči“, ukratko, razoružala me ova žara koja miriše na život. Magdalena Nigoević

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter