Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Zapisano u zvezdama

Zapisano u zvezdama

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-00414-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4967

Broj strana:

336

Težina:

438 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,40 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Zabranjena knjiga ovjenčana brojnim nagradama i prevedena na više od 20 jezika
Potresna priča o jakim ženama koje se bore za ono što žele, o prijateljstvu i strastima, ali i o ljubavi prema zemlji.
Veliki roman o ljubavi i nadi, o mržnji i patnji... Parinuš Sanije hrabro i odlučno otkriva istinu o ženama u Iranu, okovanim tradicijom, koje se i danas, ovog časa, bore protiv fanatizma.

Mazuma nikada nije upoznala slobodu. Zna samo da sluša oca i braću. Zna i za batine, koje često dobija. Zna šta se očekuje od časne i smjerne devojke kakva je ona: da nosi čador, da služi muškarcima uvijek i svuda, da korača brzo, spuštenog pogleda. Ipak, Mazuma danas nije poslušala. Usudila se da pogleda mladića kojeg svaki dan sreće na uskim sokacima svoga grada. Nije trebalo mnogo pa da pogledi prerastu u veliku ljubav. U ljubav opasnu, koju je nemoguće sakriti i zbog koje će biti kažnjena. Kriva je za najveći grijeh, zbog toga što voli. Ovoga puta, batine nisu dovoljna kazna. Da bi sačuvala porodičnu čast, mora odmah da se uda, i to za čovjeka kojeg će joj izabrati braća. Od tog trenutka, Mazuma mora da prihvati svoju sudbinu. Da bude predana žena svom mužu, da udovolji svakoj njegovoj želji, a potom i brižna majka svojoj djeci.

Dok Iranom besni revolucija, ova žena će hrabrost pronaći u ljubavi koju čuva duboko u sebi i koju nikada nije zaboravila. I čekaće dan kada će napokon dobiti ono što zaslužuje.

  • Originalni naziv: The book of fate
  • Prevodilac: Jelena Vojvodić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zabranjena knjiga ovjenčana brojnim nagradama i prevedena na više od 20 jezika Potresna priča o jakim ženama koje se bore za ono što žele, o prijateljstvu i strastima, ali i o ljubavi prema zemlji. Veliki roman o ljubavi i nadi, o mržnji i patnji... Parinuš Sanije hrabro i odlučno otkriva istinu o ženama u Iranu, okovanim tradicijom, koje se i danas, ovog časa, bore protiv fanatizma. Mazuma nikada nije upoznala slobodu. Zna samo da sluša oca i braću. Zna i za batine, koje često dobija. Zna šta se očekuje od časne i smjerne devojke kakva je ona: da nosi čador, da služi muškarcima uvijek i svuda, da korača brzo, spuštenog pogleda. Ipak, Mazuma danas nije poslušala. Usudila se da pogleda mladića kojeg svaki dan sreće na uskim sokacima svoga grada. Nije trebalo mnogo pa da pogledi prerastu u veliku ljubav. U ljubav opasnu, koju je nemoguće sakriti i zbog koje će biti kažnjena. Kriva je za najveći grijeh, zbog toga što voli. Ovoga puta, batine nisu dovoljna kazna. Da bi sačuvala porodičnu čast, mora odmah da se uda, i to za čovjeka kojeg će joj izabrati braća. Od tog trenutka, Mazuma mora da prihvati svoju sudbinu. Da bude predana žena svom mužu, da udovolji svakoj njegovoj želji, a potom i brižna majka svojoj djeci. Dok Iranom besni revolucija, ova žena će hrabrost pronaći u ljubavi koju čuva duboko u sebi i koju nikada nije zaboravila. I čekaće dan kada će napokon dobiti ono što zaslužuje.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter