Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.232

Facebook slicica

Katalog

Zalažem se za laž

Zalažem se za laž

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7998-102-8

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4298

Broj strana:

160

Težina:

650 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga legendarnog srpskog glumca Zorana Radmilovića Zalažem se za laž, koja se sastoji iz kratkih priča, pisama, pjesama i intervjua koje je pisao i davao.

Knjigu je priredila ćerka čuvenog glumca, Ana Radmilović, a protkana je fotografijama, što iz privatne arhive, što iz arhive Muzeja pozorišne umjetnosti Srbije.

Zoran Radmilović (1933-1985) je bio jedan od najpopularnijih glumaca svoje generacije, a njegovo ime postalo je sinonim za uloge u predstavama Kralj Ibi i Radovan III Ateljea 212. Igrao je i u više od 80 filmova i TV serija. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada (Oktobarska, Dobričin prsten, Sedmojulska...), a poslije njegove smrti ustanovljena je nagrada Zoran Radmilović za najbolja glumačka ostvarenja.

O mom ocu su govorili i pisali njegovi prijatelji, kolege, kritičari, teatrolozi, oni koji su sjedili s njim u kafanama. Ova knjiga pak po prvi put daje izbor stvari koje je on sam pisao.
Ana Radmilović, ćerka Zorana Radmilovića, o knjizi Zalažem se za laž

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x245
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga legendarnog srpskog glumca Zorana Radmilovića Zalažem se za laž, koja se sastoji iz kratkih priča, pisama, pjesama i intervjua koje je pisao i davao. Knjigu je priredila ćerka čuvenog glumca, Ana Radmilović, a protkana je fotografijama, što iz privatne arhive, što iz arhive Muzeja pozorišne umjetnosti Srbije. Zoran Radmilović (1933-1985) je bio jedan od najpopularnijih glumaca svoje generacije, a njegovo ime postalo je sinonim za uloge u predstavama Kralj Ibi i Radovan III Ateljea 212. Igrao je i u više od 80 filmova i TV serija. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada (Oktobarska, Dobričin prsten, Sedmojulska...), a poslije njegove smrti ustanovljena je nagrada Zoran Radmilović za najbolja glumačka ostvarenja. O mom ocu su govorili i pisali njegovi prijatelji, kolege, kritičari, teatrolozi, oni koji su sjedili s njim u kafanama. Ova knjiga pak po prvi put daje izbor stvari koje je on sam pisao. Ana Radmilović, ćerka Zorana Radmilovića, o knjizi Zalažem se za laž

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter