Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Zajedničko razmišljanje

Zajedničko razmišljanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Karolina Volf


ISBN:

978-86-521-4479-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9131

Broj strana:

256

Težina:

285 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kako doneti prave odluke u svetu koji se neprestano menja

Živimo u VUCA svetu. Ako nas je vreme pandemije nečemu naučilo, to je da je izvesno samo da ništa nije izvesno. VUCA je akronim nastao devedesetih godina u američkoj vojsci kao ilustracija promenjenih okolnosti u okruženju. Vojni stručnjaci su zaključili da će ratovanje u izmenjenim okolnostima gde vladaju VUCA uslovi (Volatility/nepostojanost; Uncertainty/nesigurnost; Complexity/kompleksnost; Ambiguity/višeznačnost) zahtevati nova znanja i sposobnosti vojnih lidera. U kratkom roku termin je našao primenu i u svetu biznisa.

Poslovno okruženje svakim danom postaje sve više VUCA. Vremena u kojima pojedinac nezavisno prikuplja i procenjuje informacije i na osnovu toga donosi odluke odavno su iza nas. Kada su promene jedina konstanta, samo njihovim prihvatanjem možemo osigurati vlastiti opstanak i napredak. Kako u svetu sa složenim i višeznačnim činjenicama doći do pouzdanih baza podataka i održivih odluka? Kako uspostaviti poslovno okruženje u kojem svi aktivno učestvuju i zajednički donose odluke na fokusiran i kreativan način?

  • Prevodilac: Dušica Milojković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kako doneti prave odluke u svetu koji se neprestano menja Živimo u VUCA svetu. Ako nas je vreme pandemije nečemu naučilo, to je da je izvesno samo da ništa nije izvesno. VUCA je akronim nastao devedesetih godina u američkoj vojsci kao ilustracija promenjenih okolnosti u okruženju. Vojni stručnjaci su zaključili da će ratovanje u izmenjenim okolnostima gde vladaju VUCA uslovi (Volatility/nepostojanost; Uncertainty/nesigurnost; Complexity/kompleksnost; Ambiguity/višeznačnost) zahtevati nova znanja i sposobnosti vojnih lidera. U kratkom roku termin je našao primenu i u svetu biznisa. Poslovno okruženje svakim danom postaje sve više VUCA. Vremena u kojima pojedinac nezavisno prikuplja i procenjuje informacije i na osnovu toga donosi odluke odavno su iza nas. Kada su promene jedina konstanta, samo njihovim prihvatanjem možemo osigurati vlastiti opstanak i napredak. Kako u svetu sa složenim i višeznačnim činjenicama doći do pouzdanih baza podataka i održivih odluka? Kako uspostaviti poslovno okruženje u kojem svi aktivno učestvuju i zajednički donose odluke na fokusiran i kreativan način?

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter