Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Zahir

Zahir

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Paulo Coelho


ISBN:

978-953-201-477-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N2239

Broj strana:

308

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Jednoga dana poznati pisac saznaje da mu je supruga, ratna izvjestiteljica, nestala bez traga. Premda mu vrijeme donosi nove uspjehe i nove ljubavi, njezin ga nestanak sve više zbunjuje - i sve više opsjeda. Je li oteta, je li postala žrtvom ucjene ili joj je jednostavno dosadio njihov brak? Nemir koji ona izaziva jednako je snažan kao i privlačnost kojom zrači.
Potraga za njom - i za istinom o njegovu vlastitom životu - vodi ga iz Francuske u Španjolsku, u Hrvatsku te u predivne i puste krajolike središnje Azije. I više od toga - odvodi ga iz sigurnosti njegova svijeta na posve neizvjestan put, na kojem će potražiti nov smisao prirode ljubavi i snage sudbine.
Svojim novim romanom Paulo Coelho ne samo da pokazuje koliko je snažna i očaravajuća njegova pripovjedačka vještina, nego nam i razotkriva čudesan uvid u to što znači biti ljudskim bićem u svijetu prepunom mogućnosti.
Rekreirajući stari motiv iz islamske tradicije, motiv zahira odnosno onoga koji je vidljiv, prisutan i kojega nije moguće previdjeti - a kojemu je Borges svojedobno dao status književne javnosti - Coelho piše svog Zahira: opsesiju ljubavlju koja nam se čas čini svetom čas ludom. Pritom, naravno, ne bježeći od intimnih činjenica koje kroje biografiju jednog od najčitanijih pisaca današnjice.

  • Originalni naziv: Zahir
  • Prevodilac: Boris Dumančić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Jednoga dana poznati pisac saznaje da mu je supruga, ratna izvjestiteljica, nestala bez traga. Premda mu vrijeme donosi nove uspjehe i nove ljubavi, njezin ga nestanak sve više zbunjuje - i sve više opsjeda. Je li oteta, je li postala žrtvom ucjene ili joj je jednostavno dosadio njihov brak? Nemir koji ona izaziva jednako je snažan kao i privlačnost kojom zrači. Potraga za njom - i za istinom o njegovu vlastitom životu - vodi ga iz Francuske u Španjolsku, u Hrvatsku te u predivne i puste krajolike središnje Azije. I više od toga - odvodi ga iz sigurnosti njegova svijeta na posve neizvjestan put, na kojem će potražiti nov smisao prirode ljubavi i snage sudbine. Svojim novim romanom Paulo Coelho ne samo da pokazuje koliko je snažna i očaravajuća njegova pripovjedačka vještina, nego nam i razotkriva čudesan uvid u to što znači biti ljudskim bićem u svijetu prepunom mogućnosti. Rekreirajući stari motiv iz islamske tradicije, motiv zahira odnosno onoga koji je vidljiv, prisutan i kojega nije moguće previdjeti - a kojemu je Borges svojedobno dao status književne javnosti - Coelho piše svog Zahira: opsesiju ljubavlju koja nam se čas čini svetom čas ludom. Pritom, naravno, ne bježeći od intimnih činjenica koje kroje biografiju jednog od najčitanijih pisaca današnjice.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter