Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Zagoreli šećer

Zagoreli šećer

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Avni Doši


ISBN:

978-86-80830-69-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9895

Broj strana:

255

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U mladosti je Tara bila buntovna i nemarna. Napustila je brak bez ljubavi da bi se pridružila ašramu, bila je prosjakinja, a zatim je provela godine jureći razbarušenog umetnika beskućnika – sve sa Antarom, ćerkom koju je zapostavljala i zlostavljala. Sad kad počinje da zaboravlja, njena odrasla ćerka se suočava s tim da treba da brine o ženi koja se nikada nije starala o njoj.
Vešto se krećući između Indije osamdesetih godina prošlog veka i sadašnjeg doba, Avni Doši raspetljava čvor sećanja koji veže majku i ćerku. Da li je Tarin gubitak pamćenja stvaran? Da li su Antarine uspomene istinite? Da li je moguće oprostiti zanemarivanje i sebičnost?
Britak i vispren, Zagoreli šećer je roman o ljubavi i izdaji između majke i ćerke, ali i o varljivosti sećanja. Uvršten u uži izbor za Bukerovu nagradu 2020, ovaj maestralan debi ispituje šta možemo sa sigurnošću znati o nama bliskim osobama i, u širem smislu, o sebi.

  • Prevodilac: Eli Gilić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U mladosti je Tara bila buntovna i nemarna. Napustila je brak bez ljubavi da bi se pridružila ašramu, bila je prosjakinja, a zatim je provela godine jureći razbarušenog umetnika beskućnika – sve sa Antarom, ćerkom koju je zapostavljala i zlostavljala. Sad kad počinje da zaboravlja, njena odrasla ćerka se suočava s tim da treba da brine o ženi koja se nikada nije starala o njoj. Vešto se krećući između Indije osamdesetih godina prošlog veka i sadašnjeg doba, Avni Doši raspetljava čvor sećanja koji veže majku i ćerku. Da li je Tarin gubitak pamćenja stvaran? Da li su Antarine uspomene istinite? Da li je moguće oprostiti zanemarivanje i sebičnost? Britak i vispren, Zagoreli šećer je roman o ljubavi i izdaji između majke i ćerke, ali i o varljivosti sećanja. Uvršten u uži izbor za Bukerovu nagradu 2020, ovaj maestralan debi ispituje šta možemo sa sigurnošću znati o nama bliskim osobama i, u širem smislu, o sebi.

Dodatne informacije

Izdavač Booka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter