Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Za društvo u ćošku - Životne priče legendarnih pevača kafanske boemije

Za društvo u ćošku - Životne priče legendarnih pevača kafanske boemije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7702-397-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D3234

Broj strana:

249

Težina:

367 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U knjizi Aleksandra Gajovića otkrićemo da je upravo kafana obilježila katkad sretne, katkad tragične sudbine svojih istaknutih posjetilaca, tako da ćemo, upoznajući se sa specifičnim ambijentom te institucije, saznati i nešto novo o osam legendi narodne muzike, iako smo mislili da se o njima već sve zna...
Kako je jedan naizgled nevažan i slučajan susret Silvane Armenulić i Tome Zdravkovića zauvijek obilježio njihove živote? Kako je Šaban Bajramović završio na Golom otoku?
Zašto je šef Titovog objezbeđenja zabranio Cunetu da nastupi pred predsednikom?
Kako je Tozovcu pesma Jeremija donijela veliko poštovanje - ali i velike nevolje?
Kojim je umjetničkim pozivom Zvonko Bogdan želio da se bavi prije nego što je zagazio u pjevačke vode? Iz kojih je nauka Bora Spužić Kvaka baš u kafani stekao diplome? Zašto Lepa Lukić tvrdi da sreća prati hrabre? Čitajući ove biografije, steći ćemo sliku o privatnim i javnim životima ovih slavnih boema i na kraju ćemo im, kako dolikuje kafanskom čovjeku, u čast podići čašu i uzviknuti: živjeli!

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U knjizi Aleksandra Gajovića otkrićemo da je upravo kafana obilježila katkad sretne, katkad tragične sudbine svojih istaknutih posjetilaca, tako da ćemo, upoznajući se sa specifičnim ambijentom te institucije, saznati i nešto novo o osam legendi narodne muzike, iako smo mislili da se o njima već sve zna... Kako je jedan naizgled nevažan i slučajan susret Silvane Armenulić i Tome Zdravkovića zauvijek obilježio njihove živote? Kako je Šaban Bajramović završio na Golom otoku? Zašto je šef Titovog objezbeđenja zabranio Cunetu da nastupi pred predsednikom? Kako je Tozovcu pesma Jeremija donijela veliko poštovanje - ali i velike nevolje? Kojim je umjetničkim pozivom Zvonko Bogdan želio da se bavi prije nego što je zagazio u pjevačke vode? Iz kojih je nauka Bora Spužić Kvaka baš u kafani stekao diplome? Zašto Lepa Lukić tvrdi da sreća prati hrabre? Čitajući ove biografije, steći ćemo sliku o privatnim i javnim životima ovih slavnih boema i na kraju ćemo im, kako dolikuje kafanskom čovjeku, u čast podići čašu i uzviknuti: živjeli!

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter