Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Za belim sokolom

Za belim sokolom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Robert Lindon


ISBN:

978-86-521-0900-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4927

Broj strana:

800

Težina:

1092 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

1072. godina - doba kada Evropa još sanja da od Turaka povrati teritorije u Maloj Aziji, dok sama preživljava duboke krize. Normani su osvojili Englesku, južnu Evropu potresaju borbe s Mavrima, na istoku su Sloveni uspostavili moćnu državu zvanu Rus, a sjeverom haraju vikinzi i vladaju surove lokalne poglavice. Bivši vojni starješina Valon, u bjekstvu iz rodne Francuske u Vizantiju, susreće se s neobičnim zadatkom koji bi mu mogao donijeti lijepu nagradu, a možda i neslućeno bogatstvo: samo treba da okrene konja i zaputi se u Englesku kako bi pomogao da se oslobodi jedan normanski vitez kog su Turci zarobili u Anadoliji, ali i da bi se dokopao rijetkih i dragocenih spisa koje taj zarobljenik čuva. Za otkupninu treba uloviti i odnijeti četiri bjela sjeverna sokola - skupocjene ptice koje posjeduju samo kraljevi i velikaši.

Na uzbudljivom putovanju u najdalje krajeve svijeta, kroz odvažnu borbu sa arktičkim morima, vikinškim poglavicama, kroz krvava bojišta Evrope, Valon i njegovi saputnici kreću u osvajanje svoga plijena korak po korak u neumornoj trci s vremenom u ovom epskom romanu, prebogatom pojedinostima, izvanrednom scenografijom i zanimljivim likovima. Prava poslastica za sve ljubitelje avanturističkih romana.

  • Originalni naziv: Hawk Quest
  • Prevodilac: Dubravka Srećković Divković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

1072. godina - doba kada Evropa još sanja da od Turaka povrati teritorije u Maloj Aziji, dok sama preživljava duboke krize. Normani su osvojili Englesku, južnu Evropu potresaju borbe s Mavrima, na istoku su Sloveni uspostavili moćnu državu zvanu Rus, a sjeverom haraju vikinzi i vladaju surove lokalne poglavice. Bivši vojni starješina Valon, u bjekstvu iz rodne Francuske u Vizantiju, susreće se s neobičnim zadatkom koji bi mu mogao donijeti lijepu nagradu, a možda i neslućeno bogatstvo: samo treba da okrene konja i zaputi se u Englesku kako bi pomogao da se oslobodi jedan normanski vitez kog su Turci zarobili u Anadoliji, ali i da bi se dokopao rijetkih i dragocenih spisa koje taj zarobljenik čuva. Za otkupninu treba uloviti i odnijeti četiri bjela sjeverna sokola - skupocjene ptice koje posjeduju samo kraljevi i velikaši. Na uzbudljivom putovanju u najdalje krajeve svijeta, kroz odvažnu borbu sa arktičkim morima, vikinškim poglavicama, kroz krvava bojišta Evrope, Valon i njegovi saputnici kreću u osvajanje svoga plijena korak po korak u neumornoj trci s vremenom u ovom epskom romanu, prebogatom pojedinostima, izvanrednom scenografijom i zanimljivim likovima. Prava poslastica za sve ljubitelje avanturističkih romana.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter