Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Web Design - Garaža

Web Design - Garaža

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Marc Campbell


ISBN:

953-6961-62-8

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2343

Broj strana:

530

Težina:

900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

41,10 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

I tako to obično biva - potrošite šest mjeseci svog života da biste kroz petstotinjak stranica teksta, otprilike 90.000 riječi i 2.000 slika nešto objasnili, a zatim naiđe neki maher i sve to sažme u jednu rečenicu.

To mi se dogodilo kada sam uredniku edicije Ebenu Hewittu predao rukopis ove knjige. Kad je pročitao rukopis, Hewitt je zaključio: Premda je istaknuo važnost dizajna i upotrebljivosti, Campell nije dobro objasnio da su oni zapravo jedno te isto. Kada sam to pročitao, skoro sam pao sa stolca. To je to! uzviknuo sarn. To sam htio reći!

Međutim, tada mi je sinulo da bi netko iz moje izdavačke kuće mogao pročitati taj sažetak, usporediti ga s mojim opsežnim rukopisom i razmisliti o vremenu, trudu i novcu koji bi bili ušteđeni kada bi umjesto cijele knjige bila izdana brošura, letak ili jednostavno dovitljivi slogan.

Zabrinulo me kako će Hewittov opako pronicav komentar utjecati na moj autorski ugovor i predujam. Posebice me je zabrinuo predujam jer sam ga već potrošio. Srećom, ništa se strašno nije dogodilo. Knjiga je bez problema otišla u štampu kao da nitko nije primijetio što je Eben Hewitt (ni manje ni više nego Java programer) napisao.

Možda me je spasila činjenica da, premda ni u jednom trenutku ne doseže lucidnost Hewittove opaske (koji s lakoćom može izdeklamirati sažetak cijele knjige), knjiga koju upravo čitate nudi obilje detalja.

Smisao web dizajna nije samo u tome da posjetiteljima ponudi nešto lijepo za gledanje. Mnogo je važnija njegova uloga u postizanju dojma jedinstvene lokacije. Dobar dizajn unificira stranice sjedišta jer njegovom zaslugom pojedinačne stranice izgledaju kao da čine jednu cjelinu. Drugim riječima,faktor koji niz stranica čini sjedištem upravo je dizajn. Dizajn povlači nevidljivu granicu oko web stranica koja naznačuje da one čine cjelinu.

  • Originalni naziv: Web Design Garage
  • Prevodilac: Tomislav Mance
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

I tako to obično biva - potrošite šest mjeseci svog života da biste kroz petstotinjak stranica teksta, otprilike 90.000 riječi i 2.000 slika nešto objasnili, a zatim naiđe neki maher i sve to sažme u jednu rečenicu. To mi se dogodilo kada sam uredniku edicije Ebenu Hewittu predao rukopis ove knjige. Kad je pročitao rukopis, Hewitt je zaključio: Premda je istaknuo važnost dizajna i upotrebljivosti, Campell nije dobro objasnio da su oni zapravo jedno te isto. Kada sam to pročitao, skoro sam pao sa stolca. To je to! uzviknuo sarn. To sam htio reći! Međutim, tada mi je sinulo da bi netko iz moje izdavačke kuće mogao pročitati taj sažetak, usporediti ga s mojim opsežnim rukopisom i razmisliti o vremenu, trudu i novcu koji bi bili ušteđeni kada bi umjesto cijele knjige bila izdana brošura, letak ili jednostavno dovitljivi slogan. Zabrinulo me kako će Hewittov opako pronicav komentar utjecati na moj autorski ugovor i predujam. Posebice me je zabrinuo predujam jer sam ga već potrošio. Srećom, ništa se strašno nije dogodilo. Knjiga je bez problema otišla u štampu kao da nitko nije primijetio što je Eben Hewitt (ni manje ni više nego Java programer) napisao. Možda me je spasila činjenica da, premda ni u jednom trenutku ne doseže lucidnost Hewittove opaske (koji s lakoćom može izdeklamirati sažetak cijele knjige), knjiga koju upravo čitate nudi obilje detalja. Smisao web dizajna nije samo u tome da posjetiteljima ponudi nešto lijepo za gledanje. Mnogo je važnija njegova uloga u postizanju dojma jedinstvene lokacije. Dobar dizajn unificira stranice sjedišta jer njegovom zaslugom pojedinačne stranice izgledaju kao da čine jednu cjelinu. Drugim riječima,faktor koji niz stranica čini sjedištem upravo je dizajn. Dizajn povlači nevidljivu granicu oko web stranica koja naznačuje da one čine cjelinu.

Dodatne informacije

Izdavač Miš
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter