Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Vrijeme sjenki - Ethos u politici

Vrijeme sjenki - Ethos u politici

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ivo Komšić


ISBN:

978-9958-21-597-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M2489

Broj strana:

256

Težina:

441 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo djelo je, zapravo, zbirka tekstova koji su nastajali u 25 godina u različitim vremenskim periodima. U njemu prof. dr. Ivo Komšić, pored ostalih tema, iznosi i različita mišljenja takvih utjecajnih historijskih ličnosti kao što su Aristotel, Thomas More, Niccolo Machiavelli, Thomas Hobbes itd. Djelo započinje pitanjem uzajamnog odnosa između politike i etike, i kao što je i Petar Jeleč zaključio, kroz ovo djelo očevidno je Komšićevo zalaganje za moralnost i pravičnost u političkom djelovanju. Petar Jeleč je, također, naveo da u sadašnjem vremenu je došlo do razdvajanja između morala i politike, koja je izvorno shvaćena kao briga za opće dobro.

Govornici su ovom prilikom dali svoj lični utisak Komšićeve knjige. Dubravko Lovrenović je prisutne upoznao činjenicom da su u djelu, također, sadržana i takva bitna pitanja kao što je Dejtonski mirovni sporazum.

U svom govoru na promociji knjige, Petar Jeleč je pročitao izjavu prof. dr Ive Komšića koju je izrekao na Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji u Banjoj Luci 2009. koja glasi: ” Niti jedan narod ne može živjeti u jednoj državi, a svoj politički identitet i subjektivitet tražiti u drugoj. Takav lom je neprevladiv i vodi narod u šizofreniju, a njegovu političku praksu u izolacionizam ili iseljavanje…”.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x230
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo djelo je, zapravo, zbirka tekstova koji su nastajali u 25 godina u različitim vremenskim periodima. U njemu prof. dr. Ivo Komšić, pored ostalih tema, iznosi i različita mišljenja takvih utjecajnih historijskih ličnosti kao što su Aristotel, Thomas More, Niccolo Machiavelli, Thomas Hobbes itd. Djelo započinje pitanjem uzajamnog odnosa između politike i etike, i kao što je i Petar Jeleč zaključio, kroz ovo djelo očevidno je Komšićevo zalaganje za moralnost i pravičnost u političkom djelovanju. Petar Jeleč je, također, naveo da u sadašnjem vremenu je došlo do razdvajanja između morala i politike, koja je izvorno shvaćena kao briga za opće dobro. Govornici su ovom prilikom dali svoj lični utisak Komšićeve knjige. Dubravko Lovrenović je prisutne upoznao činjenicom da su u djelu, također, sadržana i takva bitna pitanja kao što je Dejtonski mirovni sporazum. U svom govoru na promociji knjige, Petar Jeleč je pročitao izjavu prof. dr Ive Komšića koju je izrekao na Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji u Banjoj Luci 2009. koja glasi: ” Niti jedan narod ne može živjeti u jednoj državi, a svoj politički identitet i subjektivitet tražiti u drugoj. Takav lom je neprevladiv i vodi narod u šizofreniju, a njegovu političku praksu u izolacionizam ili iseljavanje…”.

Dodatne informacije

Izdavač Sarajevo Publishing
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter