Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Vrijednosti i vrijednosni sustavi: psihologijski pristup

Vrijednosti i vrijednosni sustavi: psihologijski pristup

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ivana Ferić


ISBN:

978-953-180-156-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4184

Broj strana:

160

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Vrijednosti koje njegujemo, temeljne obiteljske vrijednosti, sustav vrijednosti koje društvo prihvaća i promiče - izrazi su koje redovno susrećemo u svakodnevnom govoru. U medijima čitamo i slušamo o pravim vrijednostima, nestajanju tradicijskih društvenih vrijednosti, vremenu novih vrijednosti... Mogli bismo reći da gotovo svatko od nas zna ili barem razumije što su to vrijednosti. Osnovni je cilj psihologije kao znanosti opisivanje, predviđanje i razumijevanje ljudskog ponašanja. Vrijednosti imaju važnu ulogu u usmjeravanju ponašanja pojedinca, a poznavanje specifičnih odnosa konflikata i kompatibilnosti pojedinih vrijednosti od iznimne je važnosti za potpunije i preciznije proučavanje i objašnjavanje odnosa između vrijednosti i ponašanja pojedinca.

Pred nama je vrijedna znanstvena knjiga u kojoj je obrađena zanimljiva i u novije doba iznimno atraktivna znanstvena tematika - istraživanje vrijednosti i vrijednosnih sustava. Pritom su pojmovi vrijednosti i vrijednosnih sustava definirani ponajprije sa stajališta psihologijske znanosti, a glavna pažnja autorice je usmjerena na teorijske i metodologijske pristupe u proučavanju općih društvenih vrijednosti.
Vrijednost knjige je višestruka: ona se ogleda ponajprije u sadržajnoj obuhvatnosti i temeljitosti prikaza teorijskih i empirijskih dometa proučavanja vrijednosti na području psihologijske znanosti zbog čega ju, u hrvatskim okvirima, možemo opravdano smatrati jedinstvenom znanstvenom raspravom; sadržaj knjige je utemeljen na bogatoj i relevantnoj znanstvenoj literaturi, kako svjetskoj tako i domaćoj; u prikazu pojedinih teorijskih postavki i metodologijskih pristupa autorica se ne zadržava samo na njihovu opisivanju i objašnjenju već o njima raspravlja i kritički, evaluirajući ih ponajprije sa stajališta njihova spoznajnog doprinosa te metrijskih prednosti i ograničenja; i na kraju, knjiga je pisana vrlo čitko i zanimljivo, pa unatoč mjestimičnoj složenosti izložene problematike, zainteresirani čitatelj neće osjetiti zamor kojim je nerijetko popraćeno čitanje znanstvene i stručne literature.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Vrijednosti koje njegujemo, temeljne obiteljske vrijednosti, sustav vrijednosti koje društvo prihvaća i promiče - izrazi su koje redovno susrećemo u svakodnevnom govoru. U medijima čitamo i slušamo o pravim vrijednostima, nestajanju tradicijskih društvenih vrijednosti, vremenu novih vrijednosti... Mogli bismo reći da gotovo svatko od nas zna ili barem razumije što su to vrijednosti. Osnovni je cilj psihologije kao znanosti opisivanje, predviđanje i razumijevanje ljudskog ponašanja. Vrijednosti imaju važnu ulogu u usmjeravanju ponašanja pojedinca, a poznavanje specifičnih odnosa konflikata i kompatibilnosti pojedinih vrijednosti od iznimne je važnosti za potpunije i preciznije proučavanje i objašnjavanje odnosa između vrijednosti i ponašanja pojedinca. Pred nama je vrijedna znanstvena knjiga u kojoj je obrađena zanimljiva i u novije doba iznimno atraktivna znanstvena tematika - istraživanje vrijednosti i vrijednosnih sustava. Pritom su pojmovi vrijednosti i vrijednosnih sustava definirani ponajprije sa stajališta psihologijske znanosti, a glavna pažnja autorice je usmjerena na teorijske i metodologijske pristupe u proučavanju općih društvenih vrijednosti. Vrijednost knjige je višestruka: ona se ogleda ponajprije u sadržajnoj obuhvatnosti i temeljitosti prikaza teorijskih i empirijskih dometa proučavanja vrijednosti na području psihologijske znanosti zbog čega ju, u hrvatskim okvirima, možemo opravdano smatrati jedinstvenom znanstvenom raspravom; sadržaj knjige je utemeljen na bogatoj i relevantnoj znanstvenoj literaturi, kako svjetskoj tako i domaćoj; u prikazu pojedinih teorijskih postavki i metodologijskih pristupa autorica se ne zadržava samo na njihovu opisivanju i objašnjenju već o njima raspravlja i kritički, evaluirajući ih ponajprije sa stajališta njihova spoznajnog doprinosa te metrijskih prednosti i ograničenja; i na kraju, knjiga je pisana vrlo čitko i zanimljivo, pa unatoč mjestimičnoj složenosti izložene problematike, zainteresirani čitatelj neće osjetiti zamor kojim je nerijetko popraćeno čitanje znanstvene i stručne literature.

Dodatne informacije

Izdavač Alinea
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter