Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Vrh greha

Vrh greha

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Žaklina Kiš


ISBN:

978-86-521-0265-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1950

Broj strana:

248

Težina:

365 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Roman Vrh grijeha Žakline Kiš donosi uzbudljivu priču o mladalačkim danima i sazrijevanju Ene, atraktivne, sposobne ali i veoma osjetljive djevojke, koja već u djetinjstvu spoznaje osjećanje grijeha. Izdajstvo najbolje drugarice Sene postaje nevidljiva sijenka koja određuje Eninu sudbinu.

Život znatiželjne i po mnogo čemu izuzetne mlade žene, uronjene u urbani ambijent u kome se ističu prestižni klubovi, posjećeni kafei i probrane žurke, prelama se u trenucima njenih emotivnih padova i duševnih previranja. Družeći se sa Senom, koja se kreće utabanim životnim stazama i Anđelom, koja nipodaštava tradicionalne vrijednosti i uživa u strasnoj vezi sa oženjenim muškarcem, Ena shvata da se ne može poistovijetiti ni sa jednom od njih. Ona uviđa relativnost ispravnog puta ali i besmisao čistog hedonizma: tragajući za istinskom ljubavlju i iskonskom strašću, sve jače osjeća da se njen život ne može uklopiti ni u jedan od postojećih modela; da joj je potrebno više prostora za ljubav, više razloga za sreću...

U nizu upečatljivih epizoda autorka podsjeća da upravo stanje grešnosti često vodi duhovnom razvoju - da može prouzrokovati kako konačan pad, tako i ponovno rađanje iz pepela. Za Enu, u kojoj kao da se na momente sustiču dve velike mitske figure Eva i Lilit, prvi grijeh označio je polazak na neizvjestan put, prožet magijom erosa, kojim se ipak puno ređe ide.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman Vrh grijeha Žakline Kiš donosi uzbudljivu priču o mladalačkim danima i sazrijevanju Ene, atraktivne, sposobne ali i veoma osjetljive djevojke, koja već u djetinjstvu spoznaje osjećanje grijeha. Izdajstvo najbolje drugarice Sene postaje nevidljiva sijenka koja određuje Eninu sudbinu. Život znatiželjne i po mnogo čemu izuzetne mlade žene, uronjene u urbani ambijent u kome se ističu prestižni klubovi, posjećeni kafei i probrane žurke, prelama se u trenucima njenih emotivnih padova i duševnih previranja. Družeći se sa Senom, koja se kreće utabanim životnim stazama i Anđelom, koja nipodaštava tradicionalne vrijednosti i uživa u strasnoj vezi sa oženjenim muškarcem, Ena shvata da se ne može poistovijetiti ni sa jednom od njih. Ona uviđa relativnost ispravnog puta ali i besmisao čistog hedonizma: tragajući za istinskom ljubavlju i iskonskom strašću, sve jače osjeća da se njen život ne može uklopiti ni u jedan od postojećih modela; da joj je potrebno više prostora za ljubav, više razloga za sreću... U nizu upečatljivih epizoda autorka podsjeća da upravo stanje grešnosti često vodi duhovnom razvoju - da može prouzrokovati kako konačan pad, tako i ponovno rađanje iz pepela. Za Enu, u kojoj kao da se na momente sustiču dve velike mitske figure Eva i Lilit, prvi grijeh označio je polazak na neizvjestan put, prožet magijom erosa, kojim se ipak puno ređe ide.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter