Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Vremenska petlja

Vremenska petlja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-1934-1-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8425

Broj strana:

248

Težina:

220 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Vremenska petlja je nastajala iz radio serijala Vila Retorta, predstave Vremenski tunel… Večerašnja promocija ovog romana nije bila u već prepoznatljivom maniru sa par promotora koji hvale autora, već su prisutni uživo pristvovali snimanju radio-drame po tekstu iz knjige.
Dali, Suni i Buba su tri glavna lika romana Vremenska petlja. Oni upadaju u vremenski tunel i prolaze kroz Bosnu i Hercegovinu u najrazličitijim historijskim vremenima.
Priznajem da nisam čitala savremeni književni tekst koji obuhvata toliki broj različitih žanrovskih, tematskih i drugih narativnih pozicija, uključujući i poziciju samog autora, Veličkovića (i on se, naime, pojavljuje kao lik). Veličkovićeva knjiga je zatrpana referencama – povijesnim, kulturnim, savremenim – da se čitaocu čini da bi internetsko čitanje, iPad, multimedijalna scenska izvedba bili primjereniji medij od knjige, te da su knjižne korice tek neka vrsta trenutne medijske pogodbe. Tekst, naime, curi iz korica, sa stranica, s margina, i nezaustavljivo bježi napolje, u drugu vrstu slobode.
Veličković je sagradio najneobičniji, ali i modernom vremenu najprimjereniji književni spomenik. Kao književni spomenik tekst ostaje u Gutenbergovoj galaksiji, ali se istovremeno upinje da samoga sebe katapultira u Digitalnu galaksiju, gdje, po mome dubokom uvjerenju, i spada. Ako pristanemo na pomodnu novokovanicu – amplifted literature – onda se ona, poput bedža, može prikačiti na Veličkovićevu Vremensku petlju, zapisala je književnica Dubravka Ugrešić u recenziji Veličkovićevog romana.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 110x180
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Vremenska petlja je nastajala iz radio serijala Vila Retorta, predstave Vremenski tunel… Večerašnja promocija ovog romana nije bila u već prepoznatljivom maniru sa par promotora koji hvale autora, već su prisutni uživo pristvovali snimanju radio-drame po tekstu iz knjige. Dali, Suni i Buba su tri glavna lika romana Vremenska petlja. Oni upadaju u vremenski tunel i prolaze kroz Bosnu i Hercegovinu u najrazličitijim historijskim vremenima. Priznajem da nisam čitala savremeni književni tekst koji obuhvata toliki broj različitih žanrovskih, tematskih i drugih narativnih pozicija, uključujući i poziciju samog autora, Veličkovića (i on se, naime, pojavljuje kao lik). Veličkovićeva knjiga je zatrpana referencama – povijesnim, kulturnim, savremenim – da se čitaocu čini da bi internetsko čitanje, iPad, multimedijalna scenska izvedba bili primjereniji medij od knjige, te da su knjižne korice tek neka vrsta trenutne medijske pogodbe. Tekst, naime, curi iz korica, sa stranica, s margina, i nezaustavljivo bježi napolje, u drugu vrstu slobode. Veličković je sagradio najneobičniji, ali i modernom vremenu najprimjereniji književni spomenik. Kao književni spomenik tekst ostaje u Gutenbergovoj galaksiji, ali se istovremeno upinje da samoga sebe katapultira u Digitalnu galaksiju, gdje, po mome dubokom uvjerenju, i spada. Ako pristanemo na pomodnu novokovanicu – amplifted literature – onda se ona, poput bedža, može prikačiti na Veličkovićevu Vremensku petlju, zapisala je književnica Dubravka Ugrešić u recenziji Veličkovićevog romana.

Dodatne informacije

Izdavač Omnibus
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter