Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Vreme čuda

Vreme čuda

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0863-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K7757

Broj strana:

408

Težina:

340 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga o čudima nove ere... NIN

Živimo u vremenu čuda u kome su čuda okrenuta protiv čovjeka.

Od čuda se ne zahtijeva da pomažu već da mijenjaju, a od ovih najvećih ne da izopačuju sadašnjost već da razgrađujući je, grade budućnost. Borislav Pekić

Okvir ovog Pekićevog maestralnog romana, sastavljenog iz priča, jesu biblijski motivi Isusovih čuda u Judeji. Sa poetičnom dijalektikom ona su izokrenuta u svoju suprotnost sa puno humora ali i duboke empatije za ljudsku patnju, ljubav i sudbinu. Leprozna žena je isceljena ali nije prihvaćena više nigdje, slijepi čovjek progleda ali vidi svijet i zgađen sam sebi kopa oči, mutavac kada progovori o onome što je uvijek mislio biva razapet na krst. Složeno i slojevito djelo na slikovit način ukazuje na isključivost ideologija, dogmi i doktrina, gdje iz najvećeg nametnutog dobra proističu najveće nevolje. Na magičan način uvedeni smo u svijet daleke prošlosti gdje ideološka zagriženost i netrpeljivost bilo koje dvije suprostavljene snage pokazuje iste osobine kao i u bilo koje doba ljudske istorije. Ideološka polarizacija zrači svojom porukom sve do današnjih dana.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga o čudima nove ere... NIN Živimo u vremenu čuda u kome su čuda okrenuta protiv čovjeka. Od čuda se ne zahtijeva da pomažu već da mijenjaju, a od ovih najvećih ne da izopačuju sadašnjost već da razgrađujući je, grade budućnost. Borislav Pekić Okvir ovog Pekićevog maestralnog romana, sastavljenog iz priča, jesu biblijski motivi Isusovih čuda u Judeji. Sa poetičnom dijalektikom ona su izokrenuta u svoju suprotnost sa puno humora ali i duboke empatije za ljudsku patnju, ljubav i sudbinu. Leprozna žena je isceljena ali nije prihvaćena više nigdje, slijepi čovjek progleda ali vidi svijet i zgađen sam sebi kopa oči, mutavac kada progovori o onome što je uvijek mislio biva razapet na krst. Složeno i slojevito djelo na slikovit način ukazuje na isključivost ideologija, dogmi i doktrina, gdje iz najvećeg nametnutog dobra proističu najveće nevolje. Na magičan način uvedeni smo u svijet daleke prošlosti gdje ideološka zagriženost i netrpeljivost bilo koje dvije suprostavljene snage pokazuje iste osobine kao i u bilo koje doba ljudske istorije. Ideološka polarizacija zrači svojom porukom sve do današnjih dana.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter