Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Vrata krletke

Vrata krletke

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Kejti Hikman


ISBN:

978-86-521-0165-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1602

Broj strana:

401

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Elizabet Stejvli, drhtavih ruku, sjedi u oksfordskoj biblioteci Bodleani. Ispred nje je dragocjeni komad pergamenta oko koga se širi miris prašine i ruža, tuge i daleke prošlosti. Tu leži ključ za kojim je tragala: ključ priče koju niko nije ispričao četiri stotine godina. Kao da joj neki glas tiho šapuće kroz vjekove.

Carigrad, 1599. godine. Trgovci iz čitave Evrope nadmeću se za pravo da trguju u Otomanskoj imperiji. Polu Pindaru, sekretaru engleskog ambasadora, koji je i sam imućan trgovac, povjeren je zadatak da isporuči sultanu neobičnu mehaničku igračku, muzički časovnik sa zvončićima i anđelima koji sviraju u trube. No, časovnik je pretrpio štetu na svom nesigurnom putovanju iz Engleske, pa graditelj orgulja Tomas Delam mora pokušati da otkloni razorne posljedice dejstva morske vode na dragocjeno umjetničko djelo. Pindara muči i skrivena tuga: žena koju je volio utopila se u brodolomu. Međutim, pronosi se glas o novoj mladoj robinji zlatne kose i kože poput mlijeka, koja je viđena iza kapija sultanovog harema. Da li je moguće da je to njegova Silija?

Istovremeno, u najintimnijim odajama sultanove palate, odvija se rasplet druge drame: Hasan-aga, glavni crni evnuh, bespomoćno leži dok se u njemu život polako gasi. Pored njega je kitnjasti brod od šećera u kome se, možda, nalazi otrov koji će ga ubiti. Nad evnuha se nadnela prilika pod velom, a kada se udaljavala, svjetlost je pala na ogromni smaragd na njenom prstu koji je zasvjetlucao kao mačje oko.

Vrata krletke je priča o starim savezništvima i intrigama, zabranjenoj ljubavi i opasnim tajnama. Svjež, čudesan i nevjerovatno zanimljiv, ovo je majstorski napisan roman jedne od najpoznatijih engleskih književnica.

  • Prevodilac: Rajka Marinković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Elizabet Stejvli, drhtavih ruku, sjedi u oksfordskoj biblioteci Bodleani. Ispred nje je dragocjeni komad pergamenta oko koga se širi miris prašine i ruža, tuge i daleke prošlosti. Tu leži ključ za kojim je tragala: ključ priče koju niko nije ispričao četiri stotine godina. Kao da joj neki glas tiho šapuće kroz vjekove. Carigrad, 1599. godine. Trgovci iz čitave Evrope nadmeću se za pravo da trguju u Otomanskoj imperiji. Polu Pindaru, sekretaru engleskog ambasadora, koji je i sam imućan trgovac, povjeren je zadatak da isporuči sultanu neobičnu mehaničku igračku, muzički časovnik sa zvončićima i anđelima koji sviraju u trube. No, časovnik je pretrpio štetu na svom nesigurnom putovanju iz Engleske, pa graditelj orgulja Tomas Delam mora pokušati da otkloni razorne posljedice dejstva morske vode na dragocjeno umjetničko djelo. Pindara muči i skrivena tuga: žena koju je volio utopila se u brodolomu. Međutim, pronosi se glas o novoj mladoj robinji zlatne kose i kože poput mlijeka, koja je viđena iza kapija sultanovog harema. Da li je moguće da je to njegova Silija? Istovremeno, u najintimnijim odajama sultanove palate, odvija se rasplet druge drame: Hasan-aga, glavni crni evnuh, bespomoćno leži dok se u njemu život polako gasi. Pored njega je kitnjasti brod od šećera u kome se, možda, nalazi otrov koji će ga ubiti. Nad evnuha se nadnela prilika pod velom, a kada se udaljavala, svjetlost je pala na ogromni smaragd na njenom prstu koji je zasvjetlucao kao mačje oko. Vrata krletke je priča o starim savezništvima i intrigama, zabranjenoj ljubavi i opasnim tajnama. Svjež, čudesan i nevjerovatno zanimljiv, ovo je majstorski napisan roman jedne od najpoznatijih engleskih književnica.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter