Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Voren Bafet - Za sva vremena

Voren Bafet - Za sva vremena

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-447-0353-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2479

Broj strana:

272

Težina:

702 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Bafet za sva vremena predstavlja Vam najuspešnijeg investitora XX vijeka. To nije ni biografija, ni udžbenik iz ekonomije i finansija, ni filozofija berzanskog poslovanja. To je sve po malo!

Voren Bafet, tipičan self-made bilioner, počeo je karijeru sa uloženih 100 dolara. Danas je drugi na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi, sa 44 milijarde dolara.

Za razliku od konkurenata na Forbsovoj listi, kao što je poznati Bil Gejts, Bafet ne obrće novac u jednoj kompaniji. Vlasnik je akcija svetskih giganata, to su: Coca Cola, Gilette, American Exspres, Duracel, Disney...

I ne samo njih, već i kompanija koje ne predstavljaju svjetski brend, ali ostvaruju natprosječne rezultate u različitim oblastima poslovanja.

Pristup Vorena Bafeta poslovanju jedinstven je. Tržište je prepuno brzih kupovina i prodaja hartija od vrijednosti. A Bafetova filozofija kupi i drži deluje neobično.

Autor knjige Robert Hagstrom otkriva jednostavnu, ali mudru, investicionu strategiju Vorena Bafeta:
- analizirajte hartije od vrijednosti kroz konkretan posao koji iza njih stoji;
- zahtjevajte minimalnu sigurnost pri svakoj kupovini;
- koncentrišite se na ulaganje u mali broj kompanija;
- zaštitite se od špekulativnih i emotivnih sila tržišta.

Osnovni finansijko - knjigovodstveni princip bi glasio: vaš osnovni cilj, kao investitora, treba da bude kupovina po razumnoj cijeni parcijalnog interesa u nekom, vama lako razumljivom poslu, za koji je gotovo sigurno da će ostvariti materijalnu dobit u narednih pet, deset ili dvadeset godina. Vremenom ćete utvrditi da mali broj kompanija ispunjava ove standarde. Kakvim god fondom za ulaganje raspolagali, za kakvu god kompaniju ili djelatnost bili zainteresovani, teško da ćete naći bolji polazni kriterijum od ovog.

Bafetova investiciona logika pragmatična je. Ne kupuj ono u šta se ne razumeš, a o onome u šta ulažeš, saznaj više od bilo koga.

  • Originalni naziv: The Essential Buffet
  • Prevodilac: Vaska Đević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Bafet za sva vremena predstavlja Vam najuspešnijeg investitora XX vijeka. To nije ni biografija, ni udžbenik iz ekonomije i finansija, ni filozofija berzanskog poslovanja. To je sve po malo! Voren Bafet, tipičan self-made bilioner, počeo je karijeru sa uloženih 100 dolara. Danas je drugi na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi, sa 44 milijarde dolara. Za razliku od konkurenata na Forbsovoj listi, kao što je poznati Bil Gejts, Bafet ne obrće novac u jednoj kompaniji. Vlasnik je akcija svetskih giganata, to su: Coca Cola, Gilette, American Exspres, Duracel, Disney... I ne samo njih, već i kompanija koje ne predstavljaju svjetski brend, ali ostvaruju natprosječne rezultate u različitim oblastima poslovanja. Pristup Vorena Bafeta poslovanju jedinstven je. Tržište je prepuno brzih kupovina i prodaja hartija od vrijednosti. A Bafetova filozofija kupi i drži deluje neobično. Autor knjige Robert Hagstrom otkriva jednostavnu, ali mudru, investicionu strategiju Vorena Bafeta: - analizirajte hartije od vrijednosti kroz konkretan posao koji iza njih stoji; - zahtjevajte minimalnu sigurnost pri svakoj kupovini; - koncentrišite se na ulaganje u mali broj kompanija; - zaštitite se od špekulativnih i emotivnih sila tržišta. Osnovni finansijko - knjigovodstveni princip bi glasio: vaš osnovni cilj, kao investitora, treba da bude kupovina po razumnoj cijeni parcijalnog interesa u nekom, vama lako razumljivom poslu, za koji je gotovo sigurno da će ostvariti materijalnu dobit u narednih pet, deset ili dvadeset godina. Vremenom ćete utvrditi da mali broj kompanija ispunjava ove standarde. Kakvim god fondom za ulaganje raspolagali, za kakvu god kompaniju ili djelatnost bili zainteresovani, teško da ćete naći bolji polazni kriterijum od ovog. Bafetova investiciona logika pragmatična je. Ne kupuj ono u šta se ne razumeš, a o onome u šta ulažeš, saznaj više od bilo koga.

Dodatne informacije

Izdavač Plato
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter