Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Voljena

Voljena

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Toni Morison


ISBN:

978-86-521-1358-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V5323

Broj strana:

345

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Od dobitnice Nobelove i Pulicerove nagrade.

Čudesno ostvarenje… američko remek-djelo. The Guardian

Jedno od najznačajnijih ostvarenja američke književnosti. Roman za koji je Toni Morison dobila Pulicerovu nagradu.

U teškim godinama koje su uslijedile nakon Građanskog rata, odbjegla robinja Seta živi u Ohaju, progonjena košmarnim sjećanjima na Slatki dom, farmu na kojoj je živjela. Njen novi dom zaposjednuo je destruktivni duh koji čini sve da joj oteža život, ali prema kojem ona osjeća beskrajnu nježnost. To je Voljena, njena kći kojoj je u vrijeme bjekstva, u strahu da će biti uhvaćena i svirepo kažnjena, oduzela život. Na dječjem grobu nema čak ni imena, kao epitaf urezano je samo VOLJENA.

Pričom o sudbini junaka ovog romana prikazuju se sve strahote ropstva - otimanje iz rodne zemlje, ubijanja, mučenja, ponižavanja - da bi napokon slobodni, ti ljudi, slomljeni i poraženi, morali se bore sa teškim krizama identiteta i traumama koje su doživjeli, potiskujći prošlost u najdublje zakutke uma ne bi li uopšte mogli da nastave da žive, ili prije da konačno počnu da žive. Kroz sav taj mrak vodi ih jedino iskra slobode, koja je dragocenija i od samog života. Zureći neustrašivo u ambis ropstva, ovaj opčinjujući roman transformiše istoriju u priču koja je snažna poput Egzodusa i intimna poput uspavanke.

  • Originalni naziv: Beloved
  • Prevodilac: Dijana Radinović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez + kutija
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Od dobitnice Nobelove i Pulicerove nagrade. Čudesno ostvarenje… američko remek-djelo. The Guardian Jedno od najznačajnijih ostvarenja američke književnosti. Roman za koji je Toni Morison dobila Pulicerovu nagradu. U teškim godinama koje su uslijedile nakon Građanskog rata, odbjegla robinja Seta živi u Ohaju, progonjena košmarnim sjećanjima na Slatki dom, farmu na kojoj je živjela. Njen novi dom zaposjednuo je destruktivni duh koji čini sve da joj oteža život, ali prema kojem ona osjeća beskrajnu nježnost. To je Voljena, njena kći kojoj je u vrijeme bjekstva, u strahu da će biti uhvaćena i svirepo kažnjena, oduzela život. Na dječjem grobu nema čak ni imena, kao epitaf urezano je samo VOLJENA. Pričom o sudbini junaka ovog romana prikazuju se sve strahote ropstva - otimanje iz rodne zemlje, ubijanja, mučenja, ponižavanja - da bi napokon slobodni, ti ljudi, slomljeni i poraženi, morali se bore sa teškim krizama identiteta i traumama koje su doživjeli, potiskujći prošlost u najdublje zakutke uma ne bi li uopšte mogli da nastave da žive, ili prije da konačno počnu da žive. Kroz sav taj mrak vodi ih jedino iskra slobode, koja je dragocenija i od samog života. Zureći neustrašivo u ambis ropstva, ovaj opčinjujući roman transformiše istoriju u priču koja je snažna poput Egzodusa i intimna poput uspavanke.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter