Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Vitez sedam kraljevina - Pustolovine Ser Duncana Visokog i njegova štitonoše Egga

Vitez sedam kraljevina - Pustolovine Ser Duncana Visokog i njegova štitonoše Egga

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-803-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M1072

Broj strana:

287

Težina:

580 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

36,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Mladi Dunk bio je tek ulični deran kad ga je stari vitez Arlan od Penidrva uzeo za štitonošu iz Buvljaka u Kraljevu Grudobranu. Sada je Ser Arlan umro, a Dunku su ostali njegovi konji, njegov oklop i njegov mač. Dunk ima priliku od štitonoše bez oca, majke i doma prerasti u istinskog viteza: nadjenuti sebi ime Ser Duncan Visoki. Napokon, vrlo je visok. A na livadi Pepelgaza održava se turnir – turnir koji mu može donijeti bogatstvo i slavu.

Sedam Kraljevina uživa u miru pod vladavinom kraljevske kuće Targaryen, sigurne u brojnosti svoje loze, iako su njezini zmajevi izumrli još dok je Ser Arlan bio dijete. U Pepelgazu će se Dunk suočiti s kako najboljim, tako i najgorim izdancima te zmajske krvi – i steći štitonošu s kojim će početi stvarati prijelomna poglavlja povijesti Zapadnih Zemalja…

George R. R. Martin je u pripovijetkama o Dunku i Eggu ispisao neke od najboljih stranica svoje proze, dobro poznate Algoritmovim čitateljima još davno prije nego što je serijalom Pjesma Leda i Vatre – predloškom popularne HBO-ove serije Igra prijestolja – stekao svjetsku slavu. Smještene stotinjak godina prije početka ondje opisanih burnih zbivanja, pustolovine Dunka i Egga koje donosi knjiga Vitez Sedam Kraljevina dirljive su i uzbudljive pripovijesti, suptilne i intrigantne, istodobno intimne i epske. One pružaju sjajan uvod u Martinovo ostvarenje onima koji ga tek trebaju upoznati, kao i obilje novih uvida u svijet Leda i Vatre onima koji u njemu već uživaju.

  • Originalni naziv: A KNIGHT OF THE SEVEN...
  • Prevodilac: Vladimir Cvetković Sever
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Mladi Dunk bio je tek ulični deran kad ga je stari vitez Arlan od Penidrva uzeo za štitonošu iz Buvljaka u Kraljevu Grudobranu. Sada je Ser Arlan umro, a Dunku su ostali njegovi konji, njegov oklop i njegov mač. Dunk ima priliku od štitonoše bez oca, majke i doma prerasti u istinskog viteza: nadjenuti sebi ime Ser Duncan Visoki. Napokon, vrlo je visok. A na livadi Pepelgaza održava se turnir – turnir koji mu može donijeti bogatstvo i slavu. Sedam Kraljevina uživa u miru pod vladavinom kraljevske kuće Targaryen, sigurne u brojnosti svoje loze, iako su njezini zmajevi izumrli još dok je Ser Arlan bio dijete. U Pepelgazu će se Dunk suočiti s kako najboljim, tako i najgorim izdancima te zmajske krvi – i steći štitonošu s kojim će početi stvarati prijelomna poglavlja povijesti Zapadnih Zemalja… George R. R. Martin je u pripovijetkama o Dunku i Eggu ispisao neke od najboljih stranica svoje proze, dobro poznate Algoritmovim čitateljima još davno prije nego što je serijalom Pjesma Leda i Vatre – predloškom popularne HBO-ove serije Igra prijestolja – stekao svjetsku slavu. Smještene stotinjak godina prije početka ondje opisanih burnih zbivanja, pustolovine Dunka i Egga koje donosi knjiga Vitez Sedam Kraljevina dirljive su i uzbudljive pripovijesti, suptilne i intrigantne, istodobno intimne i epske. One pružaju sjajan uvod u Martinovo ostvarenje onima koji ga tek trebaju upoznati, kao i obilje novih uvida u svijet Leda i Vatre onima koji u njemu već uživaju.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter