Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Više od nule

Više od nule

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7436-467-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1600

Broj strana:

260

Težina:

376 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U Srbiji, na kraju devedesetih, Aleksandar Đorđević - Korto vodi svoju muzičku prodavnicu i pokušava da dođe do novca. Primoran da se svakodnevno snalazi da bi opstao u poslu, on nailazi na niz prepreka koje će, po uzoru na junake pikarskih i avanturističkih štiva, sa više ili manje uspjeha savladati do kraja ovog uzbudljivog romana. Više od nule oslikava i unutrašnju borbu čitavog jednog urbanog sloja koji nastoji da sačuva svoju suštinu uprkos raspadu opšteg sistema vrijednosti i fizičkoj blizini rata. Ne pristajući na svakodnevicu, Korto i njegova dva prijatelja stvaraju paralelnu zbilju muzikom, lakim drogama, odlascima na žurke, filozofiranjem, čatovanjem. Pripovjedajući o nezaustavljivosti života, ova čitljiva, duhovita i potresna knjiga postaje posveta mladosti kao njegovom najvitalnijem segmentu, priča o slobodnim ljudima u neslobodnoj zemlji.

U trećem, pročišćenom i poboljšanom izdanju ovog romana do izražaja dolazi Karanovićevo umjeće da svakodnevicu pretoči u uzbudljivu prozu. Skenirajući najrazličitije posjetioce muzičke radnje fun house i njihove razloge za kupovinu ili nasnimavanje nosača zvuka, pisac daje širok sociološki poretret devedesetih: u prodavnicu svraćaju i kriminalci, i lokalni snobovi, i sirotinja , i propali marginalci. Više od nule u konačnoj formi čini dostojan početak jedne trilogije koja po strukturnoj sveobuhvatnosti za sada teško da ima premca u sagledavanju ovdašnjih devedesetih.

- iz recenzije Igora Marojevića

  • Edicija: Meridijan
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U Srbiji, na kraju devedesetih, Aleksandar Đorđević - Korto vodi svoju muzičku prodavnicu i pokušava da dođe do novca. Primoran da se svakodnevno snalazi da bi opstao u poslu, on nailazi na niz prepreka koje će, po uzoru na junake pikarskih i avanturističkih štiva, sa više ili manje uspjeha savladati do kraja ovog uzbudljivog romana. Više od nule oslikava i unutrašnju borbu čitavog jednog urbanog sloja koji nastoji da sačuva svoju suštinu uprkos raspadu opšteg sistema vrijednosti i fizičkoj blizini rata. Ne pristajući na svakodnevicu, Korto i njegova dva prijatelja stvaraju paralelnu zbilju muzikom, lakim drogama, odlascima na žurke, filozofiranjem, čatovanjem. Pripovjedajući o nezaustavljivosti života, ova čitljiva, duhovita i potresna knjiga postaje posveta mladosti kao njegovom najvitalnijem segmentu, priča o slobodnim ljudima u neslobodnoj zemlji. U trećem, pročišćenom i poboljšanom izdanju ovog romana do izražaja dolazi Karanovićevo umjeće da svakodnevicu pretoči u uzbudljivu prozu. Skenirajući najrazličitije posjetioce muzičke radnje fun house i njihove razloge za kupovinu ili nasnimavanje nosača zvuka, pisac daje širok sociološki poretret devedesetih: u prodavnicu svraćaju i kriminalci, i lokalni snobovi, i sirotinja , i propali marginalci. Više od nule u konačnoj formi čini dostojan početak jedne trilogije koja po strukturnoj sveobuhvatnosti za sada teško da ima premca u sagledavanju ovdašnjih devedesetih. - iz recenzije Igora Marojevića

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter