Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Veritas

Veritas

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953266109-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4274

Broj strana:

800

Težina:

950 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

58,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Februar je 1711. U Europi rat za španjolsko naslijeđe traje već godinama i velika su kraljevstva potpuno financijski iscrpljena. Kralj Sunce mora angažirati svoga najboljeg špijuna, kastrata i opata Atta Melanija, koji, iako slijep i u poodmaklim godinama, jedini može ostvariti njegove ciljeve. Atto Melani na prijevaru šalje svoga patuljastoga pomoćnika iz Rima u bogati Beč, gdje će raditi kao ovlašteni kraljevski dimnjačar.

Njih dvojica ubrzo će se naći u neizvjesnoj misiji gdje mladoga naprednoga kralja i cara Josipa Prvog pokušavaju obavijestiti o urotnicima koji mu rade o glavi. Istovremeno u Beč nenajavljeno dolazi i turski aga. Gradom ubrzo zaredaju tajanstvena i bizarna umorstva, a Attov se pomoćnik sa skupinom studenata nađe usred najčudesnijih zgoda, koje uključuju i tajanstveni leteći brod.
Veritas, treći roman iz serije o Attu Melaniju, bez sumnje potvrđuje da su Rita Monaldi i Francesco Sorti najintrigantniji i najbolji spisateljski dvojac današnjice.

  • Originalni naziv: Veritas
  • Prevodilac: Mirna Čubranić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x220
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Februar je 1711. U Europi rat za španjolsko naslijeđe traje već godinama i velika su kraljevstva potpuno financijski iscrpljena. Kralj Sunce mora angažirati svoga najboljeg špijuna, kastrata i opata Atta Melanija, koji, iako slijep i u poodmaklim godinama, jedini može ostvariti njegove ciljeve. Atto Melani na prijevaru šalje svoga patuljastoga pomoćnika iz Rima u bogati Beč, gdje će raditi kao ovlašteni kraljevski dimnjačar. Njih dvojica ubrzo će se naći u neizvjesnoj misiji gdje mladoga naprednoga kralja i cara Josipa Prvog pokušavaju obavijestiti o urotnicima koji mu rade o glavi. Istovremeno u Beč nenajavljeno dolazi i turski aga. Gradom ubrzo zaredaju tajanstvena i bizarna umorstva, a Attov se pomoćnik sa skupinom studenata nađe usred najčudesnijih zgoda, koje uključuju i tajanstveni leteći brod. Veritas, treći roman iz serije o Attu Melaniju, bez sumnje potvrđuje da su Rita Monaldi i Francesco Sorti najintrigantniji i najbolji spisateljski dvojac današnjice.

Dodatne informacije

Izdavač Fraktura
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter