Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Veliki Bijeg

Veliki Bijeg

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-781-36-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K4460

Broj strana:

104

Težina:

330 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Lijepo je sjećati se uspomena i osjećati nostalgiju za onim što je davno prošlo i okrenuti se nizu uspomena jer ima mnogo toga lijepog čega se rado sjećamo, a pogotovo u današnje vrijeme koje je opterećeno mnogim problemima.

Ova priča se otvara i zatvara kazivanjem o dječaku Nerminu i doima se kao autobiografija. Pisac je djeci u ovom romanu približio svijet dječakovog djetinjstva kakvog današnja djeca ne proživljavaju. Današnja djeca su zaokupljena televizijom, kompjuterima, internetom.

Pisati za djecu zahtijeva poznavanje njihovog svijeta, poznavanje dječije psihologije i poštovanje principa dječijeg gledanja na svijet.
Jer, djeca su čarobna bića, spontana i neiskvarena i svima draga. I književnicima koji rado o njima pišu priče, i pjesnicima koji rado o djeci pišu pjesme, likovnim stvaraocima koji najradije slikaju motive o djeci, muzičkim kreatorima koji o djeci sa zadovoljstvom komponuju pjesmice, psiholozima koji najradije proučavaju djecu i razvoj njhove ličnosti, pedagozima koji s radošću svoj rad ostvaruju sa djecom, dakle, svima. I autor ovog štiva ima sposobnost uspješnog sporazumijevanja sa djecom, govori njhovim jezikom, razmišlja na njihov način, voli dječije igre, pati i voli na način svojstven baš djeci.

Roman je i pouka i poruka djeci u njihovom odrastanju, jer nema bezbrižnog odrastanja. Nerminovo djetinjstvo je bilo lijepo, ali ne i bezbrižno. Roman može mladog čitaoca navesti na razmišljanje da li treba biti kao Nermin ili ne. Da li je Neimin bio uzoran dječak ili nestašan? Da li je bolje biti prvo ili drugo.

Roman je lijep, djeci blizak i doima se kao istinita priča pa će zasigurno svojim motivima, toplim emocijama naći svoje čitaoce kod djece, ali i njihovih roditelja.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: xxxx
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Lijepo je sjećati se uspomena i osjećati nostalgiju za onim što je davno prošlo i okrenuti se nizu uspomena jer ima mnogo toga lijepog čega se rado sjećamo, a pogotovo u današnje vrijeme koje je opterećeno mnogim problemima. Ova priča se otvara i zatvara kazivanjem o dječaku Nerminu i doima se kao autobiografija. Pisac je djeci u ovom romanu približio svijet dječakovog djetinjstva kakvog današnja djeca ne proživljavaju. Današnja djeca su zaokupljena televizijom, kompjuterima, internetom. Pisati za djecu zahtijeva poznavanje njihovog svijeta, poznavanje dječije psihologije i poštovanje principa dječijeg gledanja na svijet. Jer, djeca su čarobna bića, spontana i neiskvarena i svima draga. I književnicima koji rado o njima pišu priče, i pjesnicima koji rado o djeci pišu pjesme, likovnim stvaraocima koji najradije slikaju motive o djeci, muzičkim kreatorima koji o djeci sa zadovoljstvom komponuju pjesmice, psiholozima koji najradije proučavaju djecu i razvoj njhove ličnosti, pedagozima koji s radošću svoj rad ostvaruju sa djecom, dakle, svima. I autor ovog štiva ima sposobnost uspješnog sporazumijevanja sa djecom, govori njhovim jezikom, razmišlja na njihov način, voli dječije igre, pati i voli na način svojstven baš djeci. Roman je i pouka i poruka djeci u njihovom odrastanju, jer nema bezbrižnog odrastanja. Nerminovo djetinjstvo je bilo lijepo, ali ne i bezbrižno. Roman može mladog čitaoca navesti na razmišljanje da li treba biti kao Nermin ili ne. Da li je Neimin bio uzoran dječak ili nestašan? Da li je bolje biti prvo ili drugo. Roman je lijep, djeci blizak i doima se kao istinita priča pa će zasigurno svojim motivima, toplim emocijama naći svoje čitaoce kod djece, ali i njihovih roditelja.

Dodatne informacije

Izdavač Grafičar Bihać
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter