Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Velike rijeke svijeta

Velike rijeke svijeta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

N1033

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N1033

Broj strana:

304

Težina:

2500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

115,85 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Rijeke pričaju priče. Često o čovjeku kao pojedincu, ali i o cijelim kulturama. Rijeka je više od toka vode, mali dio od 40.000 kvadratnih metara svježe vode na našoj Zemlji. Kao i čovjek, rijeka se rađa - a izvori su različiti.

Ganges izvire iz glečerskog smrznutog potočića; izvor Volge je močvara. Rijeka može poticati iz velikog jezera, kao što je to slučaj sa St. Lawrencom ili iz malog kao što je jezero Itasca, iz kojeg potiče rijeka Mississippi. Izvori rijeka Po i Mekong potiču iz planina, a izvor Temze skromno kaplje u polju.

Iz tog su razloga, još od doba kralja Heroda, svi izvori rijeke Nil bili tajna koja je morala biti razotkrivena pod svaku cijenu. Rijeka je magnet za sve oblike života, ali istovremeno ona može biti i zapreka. Rijeke predstavljaju kinetičku energiju, a zbog svoje stupnjevitosti one također predstavljaju i potencijalnu energiju prije nego se pretvore u vodopade. Zbog svoje energije, fizičke i duhovne, rijeke su postale instrumentom čovjeka, koji ih je oduvijek kontrolirao i stoljećima ih koristio pri stvaranju civilizacija.

Ova knjiga opisuje dvadeset i pet najvažnijih, najpoznatijih i najčudesnijih svjetskih rijeka - od Gangesa do Mekonga, od Nila do Amazone, od Colorada i Mississippija do riječnog sustava Tigris – Eufrat, pa sve do Dunava, Rajne i Seine - uz ambiciozan cilj da se svaka pojedina rijeka prikaže na jedan potpuno novi način. Fotografije iz zraka i panoramski pogledi izrazito su bogati detaljima koji pobuđuju našu svijest i maštu, te osjećaje koji nas obuzimaju kada sjedimo na obali rijeke ili kada šećemo nizvodno od njezina izvora prema ušću. Fotografije dočaravaju ključne trenutke u evoluciji rijeka i uloge koje su one odigrale u razvoju civilizacija i stvaranju prirodnih okruženja oko njih. Vrlo pažljivo pisan tekst jezgrovito opisuje svaku rijeku, njezina obilježja i zemljopisnu lokaciju, te događaje kojima su svjedočili ovi nevjerojatni prirodni spomenici. Ovo je prirodoslovna knjiga bogata informacijama, ali i povijesno djelo koje opisuje čovjeka i njegov višestoljetni odnos s rijekama.

Naposljetku, zbog veličanstvenosti, ljepote i čiste čarolije kojima često odišu riječni krajolici, ova knjiga je i umjetničko djelo.

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 260x360
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Rijeke pričaju priče. Često o čovjeku kao pojedincu, ali i o cijelim kulturama. Rijeka je više od toka vode, mali dio od 40.000 kvadratnih metara svježe vode na našoj Zemlji. Kao i čovjek, rijeka se rađa - a izvori su različiti. Ganges izvire iz glečerskog smrznutog potočića; izvor Volge je močvara. Rijeka može poticati iz velikog jezera, kao što je to slučaj sa St. Lawrencom ili iz malog kao što je jezero Itasca, iz kojeg potiče rijeka Mississippi. Izvori rijeka Po i Mekong potiču iz planina, a izvor Temze skromno kaplje u polju. Iz tog su razloga, još od doba kralja Heroda, svi izvori rijeke Nil bili tajna koja je morala biti razotkrivena pod svaku cijenu. Rijeka je magnet za sve oblike života, ali istovremeno ona može biti i zapreka. Rijeke predstavljaju kinetičku energiju, a zbog svoje stupnjevitosti one također predstavljaju i potencijalnu energiju prije nego se pretvore u vodopade. Zbog svoje energije, fizičke i duhovne, rijeke su postale instrumentom čovjeka, koji ih je oduvijek kontrolirao i stoljećima ih koristio pri stvaranju civilizacija. Ova knjiga opisuje dvadeset i pet najvažnijih, najpoznatijih i najčudesnijih svjetskih rijeka - od Gangesa do Mekonga, od Nila do Amazone, od Colorada i Mississippija do riječnog sustava Tigris – Eufrat, pa sve do Dunava, Rajne i Seine - uz ambiciozan cilj da se svaka pojedina rijeka prikaže na jedan potpuno novi način. Fotografije iz zraka i panoramski pogledi izrazito su bogati detaljima koji pobuđuju našu svijest i maštu, te osjećaje koji nas obuzimaju kada sjedimo na obali rijeke ili kada šećemo nizvodno od njezina izvora prema ušću. Fotografije dočaravaju ključne trenutke u evoluciji rijeka i uloge koje su one odigrale u razvoju civilizacija i stvaranju prirodnih okruženja oko njih. Vrlo pažljivo pisan tekst jezgrovito opisuje svaku rijeku, njezina obilježja i zemljopisnu lokaciju, te događaje kojima su svjedočili ovi nevjerojatni prirodni spomenici. Ovo je prirodoslovna knjiga bogata informacijama, ali i povijesno djelo koje opisuje čovjeka i njegov višestoljetni odnos s rijekama. Naposljetku, zbog veličanstvenosti, ljepote i čiste čarolije kojima često odišu riječni krajolici, ova knjiga je i umjetničko djelo.

Dodatne informacije

Izdavač Stanek
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter