Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Velika tišina - Nauka i filozofija Fermijevog paradoksa

Velika tišina - Nauka i filozofija Fermijevog paradoksa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-6024-043-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

B9631

Broj strana:

420

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

45,70 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Naučnici veruju da je kosmos dovoljno prostran i star i da je život evoluirao i postao inteligentan i tehnološki razvijen mnogo puta na različitim svetovima, ali do sada nismo videli trag vanzemaljske civilizacije. Ova zagonetka, poznata kao Fermijev paradoks, postala je najdublja misterija u potrazi za vanzemaljskom inteligencijom. U Velikoj tišini profesor Milan M. Ćirković želi da postavi najjaču moguću verziju problema kako bi otklonio mnoge srodne zabune, nejasnoće i predrasude. Knjiga nudi nove uvide u postojeće teorije i pruža novu taksonomiju predloženih rešenja. Relevantnost Fermijevog paradoksa za biološke discipline, studije budućnosti, makroinženjering i filozofiju detaljno je razrađena, kao i izgledi sa kojima se čovečanstvo suočava u našem najširem kosmičkom kontekstu i u sveukupnosti vremena.

Cilj ove knjige je da osvetli ono najveće pitanje: gde su svi?

Velika tišina predstavlja detaljno, logično, nepristrasno i preko potrebno istraživanje jedne od najfascinantnijih kontroverzi ove (ili bilo koje druge) ere.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Naučnici veruju da je kosmos dovoljno prostran i star i da je život evoluirao i postao inteligentan i tehnološki razvijen mnogo puta na različitim svetovima, ali do sada nismo videli trag vanzemaljske civilizacije. Ova zagonetka, poznata kao Fermijev paradoks, postala je najdublja misterija u potrazi za vanzemaljskom inteligencijom. U Velikoj tišini profesor Milan M. Ćirković želi da postavi najjaču moguću verziju problema kako bi otklonio mnoge srodne zabune, nejasnoće i predrasude. Knjiga nudi nove uvide u postojeće teorije i pruža novu taksonomiju predloženih rešenja. Relevantnost Fermijevog paradoksa za biološke discipline, studije budućnosti, makroinženjering i filozofiju detaljno je razrađena, kao i izgledi sa kojima se čovečanstvo suočava u našem najširem kosmičkom kontekstu i u sveukupnosti vremena. Cilj ove knjige je da osvetli ono najveće pitanje: gde su svi? Velika tišina predstavlja detaljno, logično, nepristrasno i preko potrebno istraživanje jedne od najfascinantnijih kontroverzi ove (ili bilo koje druge) ere.

Dodatne informacije

Izdavač Heliks
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter